Blog

Sejlads med elever i 2023

Books

Søfartsstyrelsens regler, der dækker sejlads med elever (og dermed også, kajakkurser og kanokurser i kommercielle og i skoler/institutioner) er senest blevet opdateret i pr. 11. marts 2015. Helt specifikt er det "Bekendtgørelse om besætningsfastsættelse for mindre erhvervsfartøjer og grønlandske fiskefartøjer, som medtager op til 12 passagerer i indenrigsfart i Danmark og langs Grønlands kyster", der er blevet opdateret.

Den foregående version af reglerne var fra 28. september 2012 - altså mere e…

Læs mere…

Downwind på Surfski: Thisted Bredning

Vind fra nordvest og masser af det, så byder Thisted Bredning op til bølgedans på surfski. Starten går fra Thisted Ro- og Kajakklub, og den første kilometer er fladt vand. Perfekt som en dejlig opvarmnings-strækning, og jeg ved der bliver brug for det lige om lidt. 1-2 kilometer ude fra kysten begynder de første små rullende bølger at bygge op, og omkring 2-kilometer mærket bliver de første bølger surfet. Skumtoppene rejser sig, vind og sol i ryggen, pulsen stiger

Mellem 3 og 4 kilometer ude er d…

Læs mere…

Kender du de 5 brikker i puslespillet til et solidt kajakrul?

Saltvandsrul-001

Et godt udført grønlandsk standardrul føles legende let. Du kan mærke det, når teknikken sidder lige i skabet. Vil du med på en lille mental rejse, så læs videre og forestil dig du sidder i kajakken. Det du skal nu til at gøre nu, tager kun ganske få sekunder:


Du har allerede været i vandet, og har en alletiders fornemmelse i kroppen.

Det er trygt og godt, og dine tanker er fri for tvivl og spænding. Du er godt tilpas, og trækker vejret roligt.

Du bøjer dig helt fremover og ud til siden, ruller ne…

Læs mere…

Træffet er slut, men kajaktræningen fortsætter

Vi havde en hel sektion af Glyngøre Camping nærmest for os selv, i læ for vinden og med Sallingsund helt tæt på. Forventningerne var store, og særligt bølgeprognosen for vesterhavet om lørdagen var virkelig indbydende, med perfekte begynderbølger, sol og svag vind. Det skulle opleves, så programmet blev justeret og så bølgerne fik fokus. Pinse-weekenden 2022, den 3-5. juni 2022, var en realitet: Glyngøre Camping, Sallingsund og Cold Hawaii rammen om årets første træf.

Nu skal du høre mere om den…

Læs mere…

Mere end at ro fra A til B

DSKC 2022 - Blog Title

Det er lørdag formiddag den 21. maj: En frisk vind fra vest får bølgerne til at bygge op ved det korte kryds ud til Fænø i mundingen af Kolding Fjord. Pagaj-bladene i vandet, spændte muskler og med et par kraftige rotag får jeg min sort-hvide Tiderace Pace18 op i fart til et hurtigt, nærmest lydløst glid på forsiden af bølgerne. Farten skyder i vejret og det er ikke til at mærke at kajakken er lastet til en overnatningstur. Jeg haler ind på Andrew der ror et par hundrede meter foran mig.

Øjnene j…

Læs mere…

Downwind på Surfski: Glyngøre-Sillerslev

De hvide skumtoppe på fjordens bølger er et sikkert tegn, da jeg kommer trillende ned ad fortovet med surfskien på en kajakvogn. Dagens surfskirute starter i Glyngøre, og en nordøstlig vind får bølgerne til at bygge op rigtig fint og rulle hele vejen ned gennem Sallingsund.

Jeg ror i modvind op til startpunktet ved Glyngøre Havn, hvor bølgerne allerede har godt fat. Sætter kurs sydpå mod Sallingsundbroen, og allerede efter nogle hundrede meter fanger jeg de første bølger. Det lover godt. So…

Læs mere…

Review: DesignKayaks Unplugged

DesignKayaks Unplugged på vandet

DesignKayaks Unplugged er en dansk-designet kajak målrettet begyndere der vil have en god start på kajak-roningen i en tryg og stabil havkajak. Med Unplugged får du meget kajak for pengene. De friske pang-farver er virkelig synlige på havet, og giver dig mulighed for at vælge en kajak efter din stil.

Det du læser her, er baseret på 2021-udgaven af Unplugged. Den forbedrer de allerede gode sejlegenskaber fra første udgave, der blev lanceret i 2019, men er bygget i lettere tre-lags plast og har en …

Læs mere…