Grønlandsk Rebgymnastik i Kastrup Kajakklub

Rebgymnastik-Kastrup-kajakklub

Efter et veloverstået SUP instruktørkursus, lagde jeg vejen forbi Kastrup Kajakklub, for at holde en workshop om grønlandsk rebgymnastik. Kastrup Kajakklub har med lokale sponsorkræfter fået bygget det sejeste stativ til grønlandsk rebgymnastik. Stativet er flytbart, bygget i træ, og står rigtig fint placeret lige uden for klubhuset. Når der skal trænes er det bare at hænge rebene op, og lægge faldunderlag ud.

Simpelt og nemt!

Nu var tiden så kommet til at lære principperne for rebgymnastikken, og gennemgå de første øvelser, siddende og liggende på de ophængte reb. Vi arbejdede trin for trin, og var hurtigt i gang med at prøve de grundlæggende øvelser. Masser af hands-on, og nogle korte demonstrationer af næste trin, eller hvordan en øvelse lige kan gøres lidt mere udfordrende.

Der blev grinet, klappet og prustet. Masser af fremskridt på kort tid - men der blev også brugt mange kræfter. Rebene kræver nemlig mere styrke end et elegant rul i kajakken, fordi man ikke har vandets opdrift til at bære kropsvægten. Men netop derfor bliver rebøvelserne også til en god mulighed for utraditionel fysisk træning, med rødder der strækker sig tilbage til den grønlandske kajak-kultur – ligesom den moderne havkajak de fleste af os ror rundt i. Tak til Kastrup Kajakklub for en sjov og udfordrende søndag aften, og til Signe Schandorff fra klubben for foto :-)

 

Vil du se mere om rebøvelser og prøve det af?

Måske en ny aktivitet i Din klub!

Tjek guiden til grønlandsk rebgymnastik her