Sikkerhed og Redninger i Skovshoved Roklub

Sikkerhed-og-Redninger-i-Skovshoved

Midt i juni var jeg på SUP instruktørkursus i København, og kombineret med den tur, havde Skovshoved Roklub spurgt om jeg kunne komme forbi og lave teknikworkshops for klubmedlemmerne.

Hellere end gerne!

Planen var at se om vi kunne finde bølger til en workshop om kajaksurf på Sjællands nordkyst - eller hvis bølgeprognosen var usikker - at udvikle på redninger, bugseringer og sikkerhed i klubbens farvand i Øresund.

Klubbens aktivitetskoordinatorer fik hurtigt annonceret og booket to aftners workshops, og fandt en dygtig med-instruktør til at hjælpe. All set. Da første workshop nærmede sig viste vejrprognosen ikke sikre bølger - så vi gik efter redninger og sikkerhed, på begge workshops.

Effektivisering af makkerredningen, kombineret med bugsering, bragte deltagerene videre til en hurtigere og mere stabil redningsteknik. Vi satte fokus på at "bryde fri" af vante mønstre og procedurer, turde improvisere, og på at selv små ændringer i teknik kan give markant kortere tid i vandet for den kæntrede kajakroer, samt spare en hel del kræfter for redderen.

Super godt arbejde, specielt relevant fordi klubbens rovand trods placeringen i Øresund faktisk kan være ret eksponeret: Kystsikring nord og syd for Skovshoved havn medfører at der - når roturen starter, skal roes temmelig langt før der melder sig oplagte landingsmuligheder.

Tak for et par herlige workshops, gæstfrihed i et dejligt klubhus, og en smittende god energi fra jeres kajakroere! Og tak til Søren Nielsen for foto.

 

Inspiration til din klub

Skal din klub inspireres og have ny energi ind i kajakroningen? Workshops for medlemmer og instruktører.

Kontakt mig og fortæl om din idé »