Dagens menu: Skræddersyet IPP4 Surf

IPP4-Surf-Skræddersyet-001

Dagens skræddersyede kajakkursus var med Jacob i Løkken.

Jacob træner til IPP4 niveauet, og med en grundig tilgang til at blive sikker på niveauet inden en prøve, ville han gerne udfordres og udvikles i bølger. Jacob havde været på IPP4 kursus og har allerede et solidt niveau - med et stærkt rul: Et perfekt fundament til at bygge videre på surf i større og mere krævende bølger.

Vi havde udsigt til 2 meter dønning på hvad mange måske vil kalde endnu en kold sommerdag (jeg ser mere en ideel surf-sommer for mig, med alle de gode bølger). Vi mødtes på stranden i Løkken først på eftermiddagen, og fik en snak om Jacobs ønsker for dagen, og hvordan det kunne bygges op med dagens surf-forhold. Derefter på vandet, hvor de første "runs" gav en hurtig pejling på en progression ud i større bølger, hvor rullet blev testet, og vi blev mindet om vigtigheden af rigtig placering i forhold til andre kajakroere.

IPP4-Surf-Skræddersyet-002.png
Prognose: magicseaweed.com

Der var nok at holde øje med på vandet: Kitesurfere, padelsurfere, surfskole, og dagens nyhed: Jetski (forestil jer at dele surfzonen med en nærgående motocrosser på vandet iført fullfacehjelm og nakkekrave og en stinkende totakts-motor...hmmm). Kort pause på land, så gik vi længere ud i surfzonen og fandt de store dønninger "bagved", hvor der var masser af plads til at manøvrere og mærke rytmen i bølgerne. Her lykkedes det at få et par virkelig konge surfture på store dønninger - dagens bedste surfture, inden vi igen havnede i de brækkende bølger og blev spulet et par gange på vej op på stranden.

Der kunne uden problemer findes "testing conditions" i dag - og med pålandsvind, varmt vand og solskin var konsekvenserne overskuelige, og der kunne arbejdes med alt fra de helt små og overkommelige 20 cm bølger, til 2 meter "kasser", inden for få minutters ro-afstand.

Tilbage i land, smil fra øre til øre - fik vi en snak om bølger, vind og IPP4 niveauet generelt.

En god dag - der viser hvor langt meget man kan nå på kort tid når forholdene er rigtige til det.

Tak for turen Jacob!