Hvordan får jeg min kajak-udvikling til at rykke med struktureret viden og klare svar?

Testimonial Christian Brydensholt 2

Christian der er medlem i Kajakenergi har rykket sig fra IPP2 til at tage fat på IPP5-niveauet i sin havkajak

Læs Christians fortælling om hvordan Kajakenergi har været en del af udviklingen:

Jeg stod som nyudlært begynder med et IPP2-niveau og ville gerne videre i min kajak-udvikling. Der ledte jeg efter et sted at finde struktureret viden og sammenhængende svar.

Da jeg opdagede Kajakenergi blev jeg nysgerrig: Var det her hvad jeg ledte efter?

Her er hvad jeg lærte efter jeg blev medlem:

Der er ligesom to faser vil jeg sige - første fase var da jeg i 2019 stod med mit IPP2 kursus og gerne ville udvikle tingene mere. I den fase, via IPP3 og videre til IPP4, var det helt essentielt at have et sted hvor jeg kunne søge klare svar og ikke mindst rigtige svar så jeg kunne rykke videre med en god viden og kunne i bagagen. Næste fase er så frem til instruktør 3, hvor der hele tiden dukkede spørgsmål op som jeg ville have svar på. Der er så begyndt at komme en tredje fase nu - nemlig frem til IPP5 som jeg ser frem til. Jeg har for eksempel lige kigget temaet om bølger og surf igennem igen.

Forvirrende vejledning kan føre til at teknikken og metoder i kajakken bliver mindre effektiv. En grøn IPP2 eller IPP3-roer kan få en meget slingrende udvikling med masser af unødvendige frustrationer, hvis man den ene weekend bliver fejlrettet af den ene romakker, og så næste weekend lader sig rette af den anden makker, og de vel at mærke nærmest siger to forskellige ting.

Det har været en aha-oplevelse at finde ud af, hvor god man kan blive til teknik hvis man igen og igen kigger på videoerne af teknikkerne og prøver det af - så kan et højt niveau opnås ved selvtræning. Jeg tror at rigtig mange kajakroere vil have glæde af at studere selv og finde svarene med en struktureret og selv-drevet tilgang. Det giver fordelen af at kunne forholde sig kritisk til andres råd, ved selv at have studeret videoer og med forklaringer i Kajakenergi.

- Christian Brydensholt