Downwind på Surfski: Sallingsund

Når vind og rutens retning stemmer perfekt, virker Sallingsund. Jeg mødtes med Morten Vogelius for at ro turen der startede Ålbæk Strand. Her er der læ fra fra Kås Hoved som giver en start på roligt, stille vand. Efter 2 kilometer bygger bølgerne op og surfturene bliver flere og flere. Vindretningen på langs af Sallingsund skaber fine surfski-forhold ved en 10-12 m/s vind.

Vi roede i to forskellige surfski: Jeg i Carbonology Boost LV, og Morten i en spec ski fra Fenn. Tempoforskellen var tydelig og der skulle arbejdes lidt hårdere for at fange bølger i Spec Ski'en. Det tærede på kræfterne, så vi tog en pause på land, byttede surfski og fik gode nye erfaringer med hjem på den konto.

Turen stoppede imens legen var god, et par kilometer nord for Harre Vig ved Vile Vestergaard. Det bragte os på 14 kilometer - men ruten kunne sagtens forlænges til Glyngøre for en samlet længde på 19 kilometer.

En af de ting der gør denne rute særligt interessant er at den kan tages i flere etaper. Det øger sikkerheden at der er mange gode start- og slutsteder undervejs - afhængig af vejr og dagsform så kan der skaleres på distancen og på bølgestørrelsen.

Oplagte Startpunkter

Oplagte mål


Sallingsund på surfski er en rute der klart kan anbefales - særligt når vindretningen er sydvestlig og i spændet mellem 8 og 12 m/s.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk