Eiði og Tjørnuvik - så er vi i gang!

Faroerne 2019 - Dag 2 - 009

På tur fra Eiði ud til Risin og Kellingin, videre til Tjørnuvik - en flot start på ugens rigtig store kajakture. Vi udnyttede at vinden var svag, men springflod gør at strømmen er hård, så det kræver god planlægning og stor opmærksomhed på hvordan vandet bevæger sig.

Roteknisk er hele pakken i spil en dag som den her: Baglænsroning (ind og ud af grotter), kantning og manøvrering i strøm, støttetag og balance i bølger, og sanserne arbejder på højtryk for at læse vandets bevægelser.

Efter en halv times tid i kajakkerne hvor vi lige fik varmet op, stod den på de første trænings-rul, som alle klarede flot. Dejligt at vide, at rulle-færdighederne er rimelig godt på plads selv i koldt vand.

Vi lod dagens tur-plan være delvist åben fra starten af dagen: Skulle vi holde os langs kysten eller krydse til Tjørnuvik? Skulle vi lave ud-og-hjem tur eller ro rundt til havnen i Eiði?

De åbne muligheder er med til til at give frihed og fleksibilitet, sådan at turen kan blive tilpasset efter hvordan dagens tempo er, og hvordan folk sidder i kajakkerne. Her, på ugens første dag, har jeg det rigtig godt med ikke at være låst på en stor, krævende turplan. Det er en stor fordel at kunne trimme ambitionsniveauet til undervejs på dagen.

En stor oplevelse og en god start på ugen, der bringer smilene og begejstringen frem hos hele teamet!

3 centrale kajakfærdigheder i brug denne dag:

  1. Kommunikation: Håndtegn og VHF radioer var i spil rundt om klippehjørner og på tværs af surfbølger.
  2. Balance og kantning når der skal manøvreres i strømmende vand
  3. Baglænsroning - ind og ud af klippegrotter

Læs flere blog-indlæg fra turen »

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk