Nyborg Kajakklub i Esbjerg

Nyborg-kajakklub-i-esbjerg

Ofte er der et hårdt-arbejdende team af erfarne klubmedlemmer og instruktører, som trækker det tunge læs med at uddanne nye roere, arrangere fællesture og sørge for at holde "pulsen" i klubben. Men hvad kan man gøre i en kajakklub, når der er brug for ekstra krydderi?

En mulighed er at gøre som Nyborg Kajakklub - sende en gruppe medlemmer på en skræddersyet teknikweekend i Esbjerg, hvor der bliver oplevet, trænet teknik og arbejdet som et team. Netop sådan en weekend var den første i september: Vinden holdt sig nede, og strømmen bød på gode introduktionsforhold til de deltagere som havde deres første tur i tidevand.

Jeg var selv booket til andre opgaver, så efter de indledende forventningsafstemninger med Nyborg Kajakklub, blev opgaven med at køre selve weekenden, uddelegeret til Anders Richter Lindén (Kajakroer.dk) og Nikolaj Riis Josephsen (UdeEventyr.dk). De tog hånd om detaljerne i ugerne op til start, hvor der blev afstemt forventninger med den enkelte deltager, planlagt program og forberedt en fed weekend.

Fredag aften gik med tidevands-teori og klargøring af lørdagens tur og tekniktræning, som bragte gruppen rundt i vandet mellem Esbjerg og Fanø. Et af turens højdepunkter var en meget tidligt start søndag morgen, op klokken 03:30 for at nå med tidenvandet ud til Skallingen.

Afsted i mørke, og undervejs: en solopgang. Det var god læring i at døgnrytmen af og til skal tilpasses tidevandet, og at man kan komme til at ro på skæve tidspunkter fordi det nu en gang passer med strøm og tidevand.

En stor tak til Nyborg Kajakklub for initiativet, det er fedt at opleve, hvordan i prioriterer jeres medlemmers indsats og det at bevare gejsten for kajakroningen.  Og en stor tak til Nikolaj og Anders for kompetent instruktion.

Hvor er det bare fedt at kunne uddelegere opgaven til to kvalificerede instruktører, og vide at i har tjek på tingene, når jeg befinder mig 200 kilometer nordpå, i surfbølgerne ved Klitmøller.

Kunne du tænke dig at komme på inspirationsweekend med en flok klubkammerater?

Kontakt OnAdventure med din idé »