Case Study: Sigurds vej til IPP3 og Instruktør-2

Case-Sigurd-IPP3-Ins2-001

Et af privilegierne ved at være kajakinstruktør på fuld tid er at kunne følge kursister gennem længere tid, og opleve hvordan målrettet træning flytter dem til næste niveau. Sigurds udvikling er et af de mange eksempler der er værd at dele.

Sigurd er en glad og positiv gut, der har roet kajak i mange år "for sig selv", og samtidig med det opbygget en stor erfaring som skiinstruktør. Cross-cyklen er hans foretrukne transportmiddel rundt i Aalborg, når ikke lige kajakken er på vandet. Gennem 2 år har jeg fulgt Sigurds vej, fra da han startede som Instruktør-1, gennem et IPP3 kursus med efterfølgende prøve, for derefter at se ham komme igennem Instruktør-2 kursus og afslutte med prøven. Ind imellem de officielle kurser, har Sigurd og jeg haft en del erfaringsudveksling og opfølgning på træningen - ikke mindst fordi Sigurd ret tidligt i forløbet blev medlem i Klub Kajakenergi. 

Case-Sigurd-IPP3-Ins2-002.jpg

Sigurd til IPP3 Prøve i Vesterhavsbølger 

Kajakenergi en uvurderlig hjælp

Læs mere, når han fortæller med egne ord her

Mange tak for en lang og god træningsperiode hvor jeg virkelig har lært noget. Det er dejligt at have nået målet og fået min instruktør 2 titel, som jeg havde brug for i forhold til mit arbejde i Ungdomsskolen. Det har været rigtig godt med lange træningsperioder mellem kursus og eksamen både for IPP3 og Instruktør 2 forløbene.  

I perioden med Instruktør 2 træningen var mit medlemskab af Klub Kajakenergi en uvurderlig hjælp. Når det kom til forevisningskvaliteten af de forskellige styretag, var der mange detaljer, som man kom i tvivl om efter kurset. Så var det skønt at kunne gå ind i opslagsværket og finde en video, som viser præcis, hvordan man udfører taget. 

Case-Sigurd-IPP3-Ins2-003.jpg

Sigurd i ny kajak til Instruktør-2 prøven: Fokus på manøvredygtighed og god, tydelig teknik

Hvordan brugte du Kajakenergi-materialet i din træning?

Inden en træningssession, brugte jeg også meget at se på videoer om de tag, som jeg havde planer om at øve. Afsnittene om makkerredninger og selvredninger har også hjulpet mig til forståelse af mange små, men vigtige detaljer.     Hvilken rækkefølge bruger man, hvad gør man med pagajen, hvad gør redderen og hvad gør personen, som skal reddes og så videre. 

Hvis du skulle fremhæve et aspekt i Klub Kajakenergi der har betydet meget for dig, hvad skulle det så være?

Angående turledelse og turplanlægning, så tror jeg ikke, at man finder bedre materiale nogen steder. Det er overskueligt, konkret og meget anvendeligt. Jeg kan kraftigt anbefale både OnAdventure og Klub Kajakenergi! 

Sigurds udvikling er et godt eksempel på hvad der sker, når en langsigtet træningsindsats kombineres med jævnlig instruktør-sparring: Det er med til at holde motivationen oppe og giver fremskridt. Siden Instruktør-2 prøven har jeg fulgt Sigurd på sidelinjen, og der er blevet lagt en betydelig mængde undervisningstimer som er med til at gøre IPP3- og Instruktør-2 færdighederne solide og permanente.  

Del dine erfaringer

Hvad du har haft størst glæde af i din træning til IPP3 og Instruktør-2 - og hvad du gerne vil have mere af?

Del dine erfaringer og tanker i kommentarfeltet herunder: