Surf Skills til Frederiksværk Ro- og Kajakklub

Surf-skills-for-frederiksværk

Juni måneds første spotkursus var havkajaksurf. Og hvilken en dag - det mest perfekte vejr indfandt sig da Frederiksværk Ro- og Kajakklub sendte en gruppe kajakroere til Klitmøller for at smage salte vesterhavsbølger. En kort intro til sikkerhed og på stranden, kajakkerne gjort klar og udstyret tjekket efter en sidste gang. Solen skinner, og bølgerne var så tæt på perfekte begynderbølger som man nærmest kan ønske sig, 0,2-0,4 meter dønning med 8 sekunders periode, gav os helt rene og forudsigelige bølger på revet.

6 Glade kajakroere fik deres surf-grænser flyttet et stort skridt videre på de 3 timer kurset varede, og revet som location var helt perfekt på dagen. De første små sidesurf helt inde i inder-kanten af surfzonen - så, når balancen var ved at være på plads, gradvis længere og længere ud til de større bølger i surfzonen. Vi havde bølgen stort set havde for os selv hele dagen, som var et "glimt" af sommer i et ellers koldt juni-vejrsystem.

Alle arbejdede fokuseret og intensivt frem til en fælles frokostpause hvor vi snakkede teori mens vi fyldte depoterne til at give den et heat eller to mere. Afslutningsvis blev der tid til at bytte lidt kajakker, snakke om de næste dages planer for at udforske mere kajakvand i Thy.

Dejlig dag med en glad og tilfreds flok kajaksurfere på stranden i Cold Hawaii - i dag var "spot on" til jer!

Tak til Michael Schuh for fotos :-)