Havkajaksurf-kursus i forårsbølger

Forårssurf-003

Bølgerne ruller ind, solen står højt på himlen over Hanstholm, og vi skriver 2. april 2015. Tre kajak-kammerater med en lang fælles historie havde sat kursen mod Cold Hawaii og påskeferie i kajakkens og bølgernes tegn. En af de tre, Klaus, havde taget initiativ til at når det nu var første fælles tur ud i surfbølger med kajakken, skulle det gøres grundigt og med de rigtige forberedelser.

Et hold nye havkajaksurfere udklækkes

Derfor stod jeg på stranden om eftermiddagen med de tre gæve gutter, og foran os havde vi et slaraffenland af bølger efter den storm der passerede dagen forinden, og tre timer til dagens havkajaksurf-kursus, specielt for de tre kammerater.

Forårssurf-001.jpg

Vi kom rundt om begyndersurfens gyldne regler og de altid relevante regler og principper for hvordan man som (kajak)surfer holder god etikette og opførsel i surfzonen. Efter kort tid var vi varmet op, og på vej i vandet, først med en kort svømmetur for at mærke bølgerne på kroppen, og så op i kajakkerne til en progression frem til den første surftur. Eftermiddagen vekslede mellem heats på vandet og tid på stranden, med feedback og refleksion over teknik og sikkerhed.

Forårssurf-002.jpg

Når der så to dage senere tikker en SMS ind med teksten her:

"Hej Tue. Tak for sidst - vi havde en vildt god dag i går takket være dig :-)...",

taler den jo sit eget sprog.

For det er jo i sidste ende, kursisternes egne surf-oplevelser, et kajaksurf-kursus som dette lægger fundamentet for.

Tak for en god eftermiddag! Ønsker jer masser af gode kajaksurf-ture fremover!