Gode Grin og Grønlandsk Rebgymnastik

Rebgymnastik-Frederiksværk-001

Grundlovsdag var en "back to the roots" tur, tilbage til det sted hvor jeg tog de første spæde skridt på vejen til at blive havkajakroer og senere instruktør. Frederiksværk, nærmere bestemt Frederiksværk Ro- og Kajakklub, var rammen om det første havkajakkursus jeg deltog på, tilbage i 2004, arrangeret af Fjeldgruppen. Havkajaksamrådets norm for Havkajakroer, Havkajakinstruktør og Havkajakvejleder var "state of the art" i Danmark.

Siden da er den danske havkajak-verden blevet en god del mere farverig, hvis jeg selv skal sige det! For 10 år siden var der ikke mange danske kajakroere som tænkte på grønlandske rebøvelser - dem er i de senere år kommet lidt flere af, og netop de grønlandske reb var årsagen til mit besøg i Frederiksværk - for med Lars som aktivitetskoordinator, fik vi arrangeret en fantastisk 2-timers workshop i Grønlandsk Rebgymnastik

Rebgymnastik-Frederiksværk-002.jpg
Deltagerne bakkede op og heppede - godt humør hele vejen rundt!

Godt og vel 20 medlemmer gav det bedste de havde lært: Der blev grinet, brølet og jublet, klapsalverne gav genlyd i bådehallen og smilene bredte sig. I løbet af aftenen fik flere og flere deres første succes'er på rebene - vi tog nemlig fat på en vifte af øvelser som passede til forskellige "styrker": balance, smidighed, råstyrke eller - sågar - lidt vovemod.

Rebgymnastik-Frederiksværk-003.jpg
Efter opvarmning og intro gik klubbens medlemmer på med krum hals til de første øvelser.

Klubbens bådehal med store I-bjælker af stål, og god gulvplads, var den perfekte ramme: Her kunne vi være samlet omkring aktiviteten, godt skærmet af for eftermiddagens regnbyger og blæst - og uden at blive kolde. Der var fra Lars' side sørget for fald-underlag som ekstra sikkerhed, og klubbens fysioterapeut-uddannede kajakroer skruede et hurtigt opvarmningsprogram sammen som fik alle deltagerne op i gear!

Rebgymnastik-Frederiksværk-004.jpg
Hold fast

Lars udtalte efter arrangementet: "Jeg tager ud og køber reb i morgen, så nu skal der rulles..." - og jeg krydser fingre for at I får den grønlandske rebgymnastik ind som en del af klubbens træningsform.


Rebgymnastik-Frederiksværk-005.jpg
Koncentration på bevægelsen!

 

Tak til Jer der deltog, og Tak til Frederiksværk Ro- og Kajakklub for invitere og arrangere - det var inspirerende at besøge Jer og gen-opleve stedet, det vækker mange gode minder!

Held og lykke med rebgymnastikken og rulletræningen i det våde element!

 

Link: Læs beretningen på Frederiksværk Ro- og Kajakklubs side >

 

Vil du have en workshop i grønlandsk rebgymnastik til din klub?

Kontakt OnAdventure og fortæl om din idé »