Camp Kajakenergi: Teknik på Tur

Camp-Kajakenergi-2014-001

Tidligt op lørdag morgen. Traileren pakket med kajakker og grej allerede sent fredag aften. Vand i hovedet, kaffe i termokoppen og afsted på Camp Kajakenergi. Ind på bagsædet af bilen med Katrine, Kristian og Ane. Få timer senere var vi samlet på stranden ved Draget på Mols, og kunne byde velkommen til Jens, Kim, Niels Peter, Lars, Niels, Keld og Jesper.

I alt 10 deltagere på sommerens Camp Kajakenergi - en weekendtur med indlagte teknik-workshops, hvor vi inddrager temaerne fra Klub Kajakenergi og træner dem i praksis. Klub Kajakenergi er et online fællesskab for havkajakroere med videokurser i kajakteknik - og Camp Kajakenergi var opstået som en ambition om at skabe en optimal forbindelse mellem online-kurserne og træning i kajakkerne - kombineret med en tur-oplevelse omkring Mols Bjerge.

Vi startede dagen med den første workshop, teknik og manøvrering, for lige at få varmet op og taget hul på weekendens program. Derefter blev turen løbende krydret med tekniske sessions i turplanlægning, navigation, fremadroning, bugsering og redninger.

Camp-Kajakenergi-2014-003.jpg
Første workshop starter - teknik og manøvrering.


Vi trænede kantning, styretag og manøvrering i forhold til vinden - et godt fundament for resten af turen. Efter at have arbejdet os gennem turplanlægning og kajak-pakning, satte vi kursen mod syd langs Helgenæs' kyst. Over klart vand, med solen og vinden i ansigtet, bredte smilene sig.

Camp-Kajakenergi-2014-004.jpg
Mod syd med lastede kajakker - Klart vand, sol og varieret kyst, en god dag på vandet!


Vi rundede Lushage, bølgerne voksede i størrelse, så meget at vi fik vores første smag på en landing på bølgekyst, og samarbejdet kom på prøve. Her holdt vi turens 2. pause ved Tyskertårnet.Camp-Kajakenergi-2014-005.jpg
Strandkål - blev en del af en lækker salat til aftensmaden!


Et kort stræk derfra, med nyvunden energi, var vi ud for Sletterhage Fyr - der skulle roes igennem, mod den østgående strøm i området - og dagens lejrplads var i sigte få hundrede meter længere fremme langs vestkysten. Camp-Kajakenergi-2014-006.jpg
Rundt Sletterhage Fyr - godt med strøm, mod den retning vi skulle, så der blev roet til.


Landingen ved lejrpladsen satte teamworket fra vores første landing i scene igen, og alle kom godt i land. Godt at have en tur-makker der ikke er bange for at få våde ben!

Camp-Kajakenergi-2014-007.jpg
Landing i bølger på stenstranden ved lejren på Sletterhage - igen godt teamwork fra holdet, med at gøre landingen sikker for kajakker og deltagere.

Vi fik hurtigt slået teltene op, og aftensmaden blev tilberedt mens de mest energifyldte tog sig en session i bølgerne, uden tur-oppakning i kajakkerne.

Camp-Kajakenergi-2014-008.jpg
Afslapning og aftensmad i lejren


Camp-Kajakenergi-2014-009.jpg
Opvarmning til aftensmaden: En enkelt MSR Whisperlite i Jetboil-selskab


Camp-Kajakenergi-2014-0010.jpg
Gourmet på tur: Mørbrad og kartoffel-røsti


Camp-Kajakenergi-2014-0011.jpg
Salat med Strandkål samlet ind på turen tidligere samme dag.


Camp-Kajakenergi-2014-0012.jpg
Jesper på vej i land efter en lille bølge-session med tomme kajakker.


Søndag fortsatte turen nordpå, og som opstart på dagen satte vi spot på Effektiv Fremadroning, et af tekniktemaerne i Klub Kajakenergi.

Camp-Kajakenergi-2014-0013.jpg
Teknik til Fremadroning. Isæt, Powerfase og afslutning - det er det vi bruger 99% af tiden på tur, så derfor sætter vi spot på det her!


Altid godt at have en turdeltagere med godt blik for gruppen, og yderligere erfaring med kajakroning i området. Tak for hjælpen, Keld Kjærgaard, fedt at være tilbage med dig her på Sletterhage!

Camp-Kajakenergi-2014-0014.jpg
Keld "Wingman" Kjærgaard.


Fem timer senere - midt på eftermiddagen, var vi ved at være godt trætte. Der var blevet snakket, trænet linje- og flådebugseringer, roet og nydt solskin. Vi nåede endda også en snak om VHF-radioer og deres muligheder. Som afslutning på turen hoppede hele teamet i baljen og trænede redninger. Vi tog afsæt i hvordan makkerredningen kan gøres mere effektiv, og alle fik chancen for at prøve noget nyt - og måske give teknikken et lille twist til den bedre side.

Camp-Kajakenergi-2014-0015.jpg
Sidste tekniksession på Camp'en: Redninger, hvor vi fik trænet Re-entry & Roll, Selvredning med bugsering, Dobbelt makkerredning og træningsteknikken "The Dump".


Denne første udgave af Camp Kajakenergi, tog afsæt i teknik-temaer og vi fik en oplevelsesrig kajaktur: Smuk natur, godt selskab, ny læring, både på de tekniske workshops og som sparring undervejs.    

Tak for en fantastisk tur!