Strøm - med, mod og fra siden

Færøerne-2013-Dag2-003

I dag har vi været på Hestur, med start ud i ca. 3 knob strøm fra siden, satte vi afsted på et kryds til øens havn, derfra en kort tissepause - ude på vandet i kajakkerne. Så gik turen ned til Hestur's sydlige pynt som vi kom rundt om i slack (strømskifte) og så de mest fantastiske fuglefjelde der rejste sig lodret op fra vandet, sæler i vandet, søpapegøjer og måger i massevis på klippesiderne og i luften.

Vi var i en halv times tid, på en helt anden planet. Fantastisk, intet mindre. Wake up call blev så da vi skulle tilbage omkring Hestur's sydlige pynt, i en begyndende nordgående strøm som viste sig at tage til hårdt og kontant, så der skulle gives ret god gas for at komme rundt til vores frokostpause. Der blev virkelig arbejdet med at ro tæt på klippesiden (tæt på som 1-2 meter), og samtidig holde en maksimalt effektiv fremadroning og overblik over gruppen. Teknisk og krævende roning når det er bedst.

Færøerne-2013-Dag2-005.jpg
Opvarmning inden krydset til Hestur

 

Færøerne-2013-Dag2-002.jpg
Anne-Mette

Pausen efterfølgende i Hestur Havn fik et stort skud god energi, da Jesper fik fat i en lokal gut som bød os meget gæstfrit indenfor i byens opvarmede forsamlingshus til 2 timers pause og byens svømmehal! Jep, Færøsk ø-samfund med  15 fastboende, og egen svømmehal, fordi byens beboere tilbage i 1967 tog et solidt initiativ og startede på et 8-års byggeprojekt, for at give byens børn en mulighed for at lære at svømme.   Svømmehallen blev færdiggjort på en international arbejdslejr i 1975, og her i 2013 fik vi så fornøjelsen af at prøve den. Tak for gæstfriheden!

Færøerne-2013-Dag2-001.jpg
Klargøring til tur - tidsforbruget her er en vigtig faktor at have styr på, for tidevandet venter ikke.

 

Nu - ved afslutningen på dag 2, gør vi klar til at flytte til en ny base i Gjogv på Færøernes nordkyst. Onsdag, endnu en dag med fantastisk stille vejr, skal vi ud på klippekyst med et par meters dønning rullende ind, og slutte dagen med færøsk musik og delikatesser. Svært godt, det her kajakeventyr!

 

Læs flere blog-indlæg fra turen »