Et skridt op ad stigen

Færøerne-2013-Dag3-002

Fokus inden vi sætter kajakkerne i vandet, på stenstranden nord for Eiði

Den tredje dagstur på Færøerne gik langs 7 kilometer stejl klippekyst i 2½ meter atlanterhavsdønninger, for at se Risin og Kællingen (Jætten og Kællingen), to stenstøtter på 81 og 68 meter, på den færøske kyst ud for Eidi. Et skridt op ad stigen i sværhedsgrad.

Starten på turen var med en vis portion spænding på holdet da vi skulle ud fra en stenstrand med pålands dønning, så timing og start strategi blev ret væsentlig. Det gik godt, og vi havde en stor oplevelse med at komme rundt på et par timer, til Eidi havn hvor vi kunne runde turen af i blikstille vand og høj sol.

Færøerne-2013-Dag3-003.jpg
Opgaven: Start turen her fra. Det var heldigvis ikke så svært som det måske ser ud - men det krævede timing og opmærksomhed


Færøerne-2013-Dag3-001.jpg
Risin og Kellingen – de to klippetårne vi var rundt omkring på dagens tur.

Derefter, til Gjógv og indkvarteres på Gjaargaardur gæstehus, hvor vi sover i alkover og på værelser med super fed fjeldudsigt, de kommende 4 dage.

Færøerne-2013-Dag3-004.jpg
Gjaargaardur Guesthouse – vores base de kommende 4 dage

 

Færøerne-2013-Dag3-005.jpg
Fjeldet omkring Gjógv – fårefolde og hømarker så langt øjet rækker


Færøerne-2013-Dag3-006.jpg
Afslapning og tur på fjeldet inden aftensmaden

Som arrangører, kan vi fra OnAdventure og HP Kajak og Fritid, kun sige at vi glæder os ved tanken om at der stadig er fire dages tur tilbage, og flere gode oplevelser på vandet i sigte!

 

Læs flere blog-indlæg fra turen »