Kickoff på Færøerne

Færøerne-2013-Dag1-002

Varm start i solen. I havnen var der ved at blive læsset sand af et norsk fragtskib. De sorte plastikrør er byggesæt til et havdambrug

En uges kajaktur på Færøerne blev startet med en velforsynet morgenbuffet, så afsted til Kaldbaksfjordur nord for Torshavn til ugens første havkajaktur i færøsk farvand. Fladt vand, sol og første tur for lige at få en fornemmelse af kajakken. Holdet på 8 deltagere var kommet med fly og færge i dagene op til, og spændingen havde vokset tilsvarende på at komme på vandet.

Færøerne-2013-Dag1-004.jpg
Første pakning - grejet skal lige finde sin rette plads i kajakkerne.

Færøerne-2013-Dag1-001.jpg
Madpakkesmøring på traileren

Vi fik roet omkring 14 km, lavet et par kryds ud for Kaldbaksfjordur, trænet en nem klippelanding, rullet og lavet redninger. Til slut på dagen, var vi på en guidet vandretur fra Lagtinget til Tinganes, med Pall som fortalte gode historier, mens regnen stille silede ned.

Færøerne-2013-Dag1-005.jpg
Frokostpause uden for Kaldbaksfjordur

Færøerne-2013-Dag1-007.jpg
Frede: All go!

Efterfølgende, godt våde og sultne, var det ind på nærmeste og skulle det vise sig, virkelig lækre restaurant med lammeryg, oksesteaks og tid til at debriefe dagen.

Det blev en sen aften, med turplanlægning til tirsdagens tur - mens vores tørdragter blev knastørre i hotellets fyrrum. Luksus start på en uges kajaktur!

Færøerne-2013-Dag1-006.jpg
North Atlantic Row var nået til Torshavn i deres forsøg på at sætte en førstegangs rekord i robåd fra Norge til Island, via Orkney og Færøerne.

 

Læs flere blog-indlæg fra turen »