Havkajakroernes Sommertræf 2013

Sommertræf-2013-001

Havkajakroernes Sommertræf - 7 dage med sol, varme og glade deltagere. En fantastisk oplevelse af hvad over 200 havkajakroere samlet for at lære nyt, inspirere og blive inspirereret, møde nye og gamle venner.

Back to Basics

Lejrpladsen var  ved Rantzausminde på Sydfyn. Lige rundt om hjørnet fra lejrpladsen ligger turmuligheder ud i det Sydfynske øhav, og turmuligheder på alle niveauer fra den korte kystnære, til dagsture med lange og fokuserede kryds, hvor der skal være styr på navigationen. Som for eksempel, 40 kilometers Niveau 3 tur til Ærø i en frisk brise om tirsdagen.

Træfpladsen var en græsmark med udsigt over Svendborgsund, hvor der var organiseret kajak-parkering for alle kajakker ved vandet, teltpladser i klynger med stier og brandveje mellem, og et fælles info- og samlingstelt. Ved vandet var også stativet til grønlandske rebøvelser, en slackline, et lille udstyrssalg fra Pernille og Jakob, og dejlige skyggefulde pladser til middagspausen.

Giver ømme hænder et bedre rul?

At dømme fra interessen for grønlandske rebøvelser, var der rigtig mange som fik erfaringer med hjem om hvordan rul kan trænes uden for kajakken. Om torsdagen var jeg sammen med Pernille Svendsen og Jannie Heegaard, arrangør på en stor Reb og Rul workshop, hvor vi satte spot på sammenhængen mellem rul i kajakken, træning med grønlandske rebøvelser samt styrke og smidighed fra bl.a. pilates. Tak til Andreas, Paulette m.fl. for at give en hånd på den ude i vandet. Jeres hjælp var u-undværlig og værdsat! Jeg var selv i gang på rebene af flere omgange i løbet af ugen, og til sidst blev håndfladerne noget ømme. Jeg ved at mange har haft held med de første øvelser, og håber at endnu flere har fået smag for mulighederne som reb giver.

Kanoteknik

Martin Strunge fra Kanotur.nu besøgte træffet med workshops om teknik i solokano, og med humor og lune, gav Martin kajakfolket en ahá-oplevelse om hvad en god kano kan bruges til, og hvordan mange af tagene vi laver i havkajakken, kan genfindes og gøres endnu mere avancerede i en åben kano - måske bortset lige fra det grønlandske rul! /

Trys Burke

Hele ugen havde vi workshops med Trys Burke - Små hold fik nyt input om Incident management  og Leadership (på kajak-dansk, redninger/bugseringer og turledelse). Lørdag eftermiddag, inden træffets store festmiddag, var træf-instruktørerene på vandet med Trys, og det kom der mange gode grin, svømmeture og tekniske kajakudfordringer ud af. Prøv for eksempel med landing på lodret side af bro, med strømmende vand, eller teknikker til at flytte en kæntret kajakroer hurtigt og effektivt ud af en sejlrende eller andet risikabelt sted. 

Trys Burke lod instruktør-workshoppen udvikle sig ved at uddele opgaver, som gradvist blev mere og mere komplekse, og workshoppens to 4-mands teams kom op med løsningerne ud fra fælles erfaring. Alt sammen omkring dæmningen til Thurø, som gav os alt fra helt stillestående vand til de første øveser, til 2 knobs strøm og hurtig skibstrafik, som krævede at alle var på dupperne og holdt øje med omgivelserne. Intens og meget inspirerende oplevelse.

Trys, if you're reading this: A HUGE THANK YOU for joining us in Denmark! It was a pleasure to join your classes and take some swims on your "nod". Hope you've enjoyed the symposium, people and environment, in one of the sunniest, warmest weeks we've had this summer. Thanks for inspiring workshops, and putting our dry kit in the tent when the rain was pouring!