Jagten på den perfekte surf bølge

Havkajak-Surf-intro-002

Torsdag 23. maj kørte OnAdventure et havkajak surf kursus for begyndere - jagten på den perfekte bølge til begynder surf havde varet længe, og lige præcis denne dag var vi heldige!

Et par dages vestenvind, og vi ramte bølgerne på en solskinsaften hvor vinden lagde sig fuldstændig. Med en dønning på ca. 1 meter, og periode på 9 sekunder, leverede Løkken langt over gennemsnitlige forhold - nærmest den perfekte bølge til havkajak surf.

Havkajak-Surf-intro-003.jpg

Michael fortæller om sin oplevelse på kurset

Jeg er forholdsvis ny som instruktør i havkajak, og bruger meget tid med at forbedre mig bedst muligt og byge en masse erfaring og teknik op. Der bruger jeg ofte Onadventure's kurser. Igår var jeg med i bølgerne for første gang, som selvfølgelig var en stor udfordring, men Onadventure's instruktør Tue gjorde hele forløbet tryg, sikkert og meget lærerigt.

Vi fik alle en grundig introduktion i bølger-strøm-vind, hvordan vi skulle aflæse forholdene og forholde os til naturens kræfter. Et godt overblik over hvordan man skal sejle i trafikkeret farvand, med mange surfere og bølger. Jeg fik nogle super gode surf ture i havkajakken, selvom det var første gang i bølger på over 1,5 meter.  

Havkajak-Surf-intro-001.jpg