Det Starter med Kroppen: Biomekanik i kajakroning

Biomekanik - Ergometer

Hvordan kan du blive en mere effektiv kajakroer - og hvordan kan du sætte gang en udvikling der giver dig hurtigere fremadroning og åbner døren til at ro længere distancer?

Det starter med kroppen og biomekanisk forståelse er nøglen. Når du forstår biomekanikken i kajakroning, har du nøglen til hele fundamentet som al roteknik bygger på. Hvorfor vi skal sidde opret? Hvorfor vi snakker om kropsrotation? Hvordan et effektivt rotag er skruet sammen?

Biomekanik handler om at forstå elementerne i dine bevægelser, om hvordan du overfører kraft til fra pagajbladet i vandet til kajakken. Bruger du kroppens største muskler? Har du lukket de klassiske fejlkilder hvor energien siver ud af systemet og du mister effektivitet? Er du klar over hvordan kraftoverførslen virker med det specifikke pagajblad du bruger?

Kajakenergi’s tema om “Biomekanik i Kajak” kommer hele vejen rundt, fra detaljer til helhed: Du lærer hvorfor biomekanik er vigtigt, du ser de vigtige kendetegn i en effektiv rostil og lærer hvordan du selv kan forbedre din roning og træne til at opnå mere effektivtet i din kajakroning.

Temaet er for dig der vil ro hurtigere, længere og med større overskud. Hver enkelt lektion indeholder et vigtigt spørgsmål der motiverer til at tænke over det du har set og som opmuntrer dig til at sætte handling bag. Det er nemlig langt nemmere at skabe forandringer, når du ved hvorfor og hvordan: