Downwind på Surfski: Lovns Bredning

Lovns Bredning i Limfjorden gemmer på gode surfski-ruter! Vinden fra nordvest, og en 9-10 m/s, så er der serveret bølger. Starten kan laves på enten øst-siden eller vest-siden af Lundø: Den østlige start med parkering ved Lundø Camping giver en lidt længere rotur på fladt vand om opvarmning - den vestlige start er længere mod nord for enden af vejen, hvor der er en stor P-plads med offentlige toiletter.

Ved den nordlige ende af Jelse Odde bygger bølgerne op. Ro ud i retning af den nordlige kompas-afmærkning og start når du mærker bølgerne bygge op. På dagens tur gik der ikke mange sekunder fra vi drejede af til de første gode surf begyndte. Ruten fortsætter ned over Lovns Bredning med den markante Ulbjerg Klint som mål, og efter et par kilometers indledende surf begynder bølgerne rigtig at rulle til lange surf. 2-3-4-5 bølger i træk, der kan linkes fra bølge til bølge, og de er nemme at fange. Efter cirka 9-10 kilometers surf åbner fjorden ned mod Virksunddæmningen, og hvis du har parkeret der, er det tid til at dreje af og sætte retning mod Virksund Lystbådehavn.

Navigation

Midtvejs på ruten er der ret langt til land i alle retninger, men ude i horisonten er Ulbjerg Klint et markant mål der kan ses helt fra start. Ruten kan tages i sydøstlig vind - start i Virksund eller ved Ulbjerg Klint, og mål på Lundø. Hvis du skal dreje ned mod Virksund, så vær opmærksom på at få drejet i tide inden du rammer lavt vand foran Ulbjerg Klint.

Distance: 12-14 km.

Oplagte Startpunkter

Oplagte mål

Surfski: Carbonology Boost LV