Træffet er slut, men kajaktræningen fortsætter

Vi havde en hel sektion af Glyngøre Camping nærmest for os selv, i læ for vinden og med Sallingsund helt tæt på. Forventningerne var store, og særligt bølgeprognosen for vesterhavet om lørdagen var virkelig indbydende, med perfekte begynderbølger, sol og svag vind. Det skulle opleves, så programmet blev justeret og så bølgerne fik fokus. Pinse-weekenden 2022, den 3-5. juni 2022, var en realitet: Glyngøre Camping, Sallingsund og Cold Hawaii rammen om årets første træf.

Nu skal du høre mere om den oplevelse:


Vi er er her for at hjælpe hinanden

Siden 2013 har Kajakenergi været et online-fællesskab med viden til havkajakroere. Teknik-temaer, instruktørkontakt, webinarer og spørgetimer. Men vi stopper ikke der: Kajakenergi’s medlemmer mødes også i træningsfællesskaber og tager med til fælles-ture og træf.

Træf-mentaliteten er at vi er her for at hjælpe hinanden. Viden, tips og ideer, det er noget vi deler for at blive dygtigere kajakroere. Og vi gør det med et afsæt i Kajakenergis online-fællesskab, som deltagerne har som deres fælles reference. I online-temaerne kan der hentes viden om de tekniske emner vi tager op på træffet, og flere af deltagerne har mødt hinanden på andre arrangementer Kajakenergi. Der er altså både faglig og social gensynsglæde, og træffet slutter ikke når folk går hjem.


Søde mennesker og hyggeligt selskab

Efter aftensmaden fredag var der velkomstmøde, briefing om weekendens program, og aktiviteter i små grupper. Nogle tog på aften-rotur i skumringen, imens andre passede bålet på lejren og fik udvekslet gode kajakminder. En af de allervigtigste ting her, er at alle på træffet føler sig velkomne. Her er et eksempel på det:

Annette fortæller: “Det var mit først kajakenergi træf og jeg synes at det var en rigtig god oplevelse og et højt niveau.
Søde mennesker, hyggeligt selskab, jeg kan sige at noget var det bedste - det var bare godt.”

Kajakenergi Træf Juni 2022 - 0011


Lørdag på Vesterhavet

Lørdag morgen fik en lille gruppe startet dagen med morgenyoga, så morgenmad, og derefter kørte vi en sjov og inspirerende fælles intro til surfzone-sikkerhed.

Dagens tur gik til Hanstholm, som leverede uovertruffent gode bølger. Masser af surf, glade smil, solskin og godt samarbejde. De erfarne deler ud af erfaringer og gode råd, og de nye i surfzonen fik “albuerum” og blev guidet til de gode steder at fange bølgerne. Der skal forsøges nogle gange, men når først bølgen bygger op og kajakken accelererer, så er det hele indsatsen værd. Et kæmpe held at vi ramte en dag som denne, hvor bølgerne bare blev ved at rulle ind.

Kajakenergi Træf Juni 2022 - 006


Lørdag aften var der igen fælles-aktivitet i lejren, med fokus på hændelseshåndtering og sikkerhed på kajakturen. Vi fulgte op med solnedgangs-oplevelser, nogle tog på stranden og andre roede en tur på Sallingsund, hvor der blev øvet teknikker til navigation i mørke. En lang og begivenhedsrig dag, hvor bølge-surf var det helt centrale emne:

Lene skriver: “Nu er der fuld tank på energi - er stadigvæk et stort 🤣🤣🤣🤣😂 over surfen lørdag, tips og tricks er lagt i min værktøjskasse og nye venner i mit ❤️.

Kajakenergi Træf Juni 2022 - 005


Søndag i Sallingsund

Søndag morgen var der bugserings-ræs, morgenhygge i lejren og tid til at pakke teltene ned. Et tætpakket program med fire workshops ventede, så vi trillede biler, trailere og kajakker til Glyngøre Havn, der gav os en perfekt base for dagens workshops: Surfski, Makkerredninger, Rul og Bugseringer var på programmet, og vi kørte igennem med fuldt fokus til ved 16:30-tiden. En lille flok rundede dagen af med at hoppe i vandet fra Glyngøre Vandpark der var blevet søsat i løbet af dagen. En lang og intens søndag blev rundet af med aftensmad - for nogle, på den lokale grill. For andre, på turen hjem, og en lille flok startede grillen i min have og rundede dagen af der.

Dorthe fortæller “For mig har det været en unikt møde med hvad et kajaktræf kan. Jeg er fyldt af gode oplevelser på den sociale konto og har samtidig fået ny viden og inspiration til at arbejde videre med min kajakudvikling i mange forskellige retninger.”

Kajakenergi Træf Juni 2022 - 003


Læringen fortsætter

Et weekend-træf er en intens oplevelse. På to døgn når vi at kombinere en masse hyggelige timer i godt selskab, med en lang række emner i kajakteknik og sikkerhed. Det gode er at læringen fortsætter efter folk er hjemme: Tema-videoerne, Medlemsforummet og instruktørkontakten er tilgængelige i Kajakenergi, som en fælles reference der kan åbnes døgnet rundt og uanset hvor deltagene er. Så på den måde er læringen på træffet, kun starten af hver enkelt deltagers videre udvikling.

Her er listen af temaer fra dette års træf:

Følelsen af kajakglæde summede i hele kroppen, da jeg vinkede farvel til de sidste deltagere og solen langsomt gik ned søndag aften. Hvor er det fedt at forbinde online-fællesskabet i Kajakenergi, med træning på vandet en hel weekend. En stor tak til alle deltagerne for at være med og bidrage til oplevelsen. Læringen fortsætter med temaer, instruktørkontakt og online-fællesskab i Kajakenergi!

Kajakenergi Træf Juni 2022 - 0020


Vil du med på næste træf i Kajakenergi, reserver den første weekend i september 2022 - der mødes medlemmerne til en weekend i det sydfynske, på Rantzausminde Camping. Hvis du melder dig ind i dag så kan du starte læringen nu, og fortsætte den efter du vender hjem fra et godt træf, helt tanket op med kajakenergi!


Tak for et godt træf!