Downwind på Surfski: Amtoft til Løgstør

En surfski-rute jeg længe har haft på ønskelisten blev afprøvet: Fur Bredning i Vestenvind.

Turen starter på fladt vand i Amtoft Havn, bygger hurtigt op til korte vindbølger der bare vokser og vokser, til lange solide runs. Midtvejs på turen vil jeg skyde de største bølger til omkring 1 meter, og enkelte af dem havde skum nok på toppen til at skubbe til surfskien som en mild brændingsbølge. Vindbølgernes korte periode gør at de er der konstant: Der er gode muligheder for at linke 2-3 bølger og holde surfen kørende længe. Det er intensivt non-stop arbejde, med mulighed for en del korte pauser når først farten er oppe og surfskien er på bølgen.

Vejrprognose for dagen: 12 m/s vestenvind - Windfinder skød vinden til en mere nordvestlig retning, og målet for turen var oprindeligt at ramme den sydlige ende af Frederik VII's kanal syd for Løgstør. Midtvejs på ruten stod det klart at den en mere direkte vestlig kurs gav bedre surf, og målet blev ændret til Løgstør.

Navigationen på ruten her er vigtig: Helt fra start, afsted på en kompaskurs omkring de 100-120 grader - og først midtvejs på ruten bliver det for alvor muligt at skelne by og landskab på Løgstør-siden. Både kompas og GPS var i brug.

Energiforsyningen virkede godt: Jeg roede afsted med et godt måltid mad i maven, og provianterede midtvejs med vand og en myslibar. Det holdt fint til mål, men så var der også plads til aftensmad kort efter!

I dag var første lange tur med Carbonology CS2 wingpagajen. I forhold til min gamle Epic Mid Wing, er CS2 en smule tungere og har mere dråbeformede blade. Et meget effektivt og solidt catch som føles bedre jo mere pres der kommer på bladene - den leverer varen når der er pres på. Den øgede vægt gør at den føles meget rolig i vinden. Skaftets overflade har en smule mere friktion end Epic Mid Wing (godt!) og låsen i midten virker bedre: Det brede håndtag gør den nem at få fat på.

Surfski: Carbonology Boost LV / Pagaj: Carbonology CS2