Strøm under broerne: Strib Fyr med Kajakenergi

Fyrtaarnstur-Lillebaelt-Juni2021-003

Godmorgen! Vi byder fælles velkommen til dagens fyrtårnstur i morgensolen ved Søbadet i Middelfart. Den sidste time har turens 15 deltagere hjulpet hinanden med at bære kajakker til vandet, pakket grej til dagens tur, og klædt om. Og ja, meldingen var på tøj til at være i vandet - selvfølgelig!

Vi skal på Fyrtårnstur i Kajakenergi - en dagstur for medlemmerne, hvor oplevelser, hygge og tekniktræning smelter sammen i en skøn forening

Briefingen inden tur-start foregår efter strukturen MYABCDE - som også bliver gennemgået som en af de nyttige strukturer i Kajakenergi's færdighedsforløb om Turledelse. Deltagerne byder ind med deres erfaringer, gennemgår udstyrs-valg, og stiller skarpt på rute og turplan. Det er fedt at se når teori og praksis hænger sammen. Derefter, holdinddeling: 15 personer er mange at ro som én samlet gruppe, så vi deler flokken i 3 teams med 5 personer. Hvert team har en turleder på der får relevant træning, fordi de er på vej til IPP4 niveauet.

Turen til Strib Fyr går via et par kryds af Lillebælt, dels fordi vi vil udnytte strømmens hjælp bedst muligt, og for at få trænet turledernes overblik og beslutningskraft. Vi samler hele gruppen i en passage, og oplever hvordan det bliver nemt at vise vores intentioner for skibstrafikken. Senere, splitter vi op igen, og træner formations- og temporoning. Hver kilometer byder på lidt nyt at fokusere på - det bliver en tur med indhold.

Fyrtaarnstur-Lillebaelt-Juni2021-002

Vi runder Strib Fyr i det sidste af medstrømmen, og går i land med madpakker og kaffe på kanden. Snakken går om sommerens kajakprojekter - alt fra Danmark Rundt til Sommertræf og udenlandske kajakture bliver luftet. Jeg glæder mig virkelig over at høre de mange ideer der er.

Så er det tid til en gåtur rundt i området - et besøg ved Strib Fyr, og ved de torpeodo-bunkere fra 2. Verdenskrig, der ligger bygget ind i den nordvendte skrænt, brugt til at styre kabelstyrede torpedoer ud mod skibe der passerede igennem Lillebælt.

Fyrtaarnstur-Lillebaelt-Juni2021-004

Atter på vandet, fik vi lavet et par gode kryds af Lillebælt på vejen hjem - trænet rul og mærket mere til det strømmende vand der nu var begyndt at accelerere i sydgående retning. Rigtig godt til at teste fremadroning, manøvrering, balance og evnen til at læse vandet.

Fyrtaarnstur-Lillebaelt-Juni2021-005

Hele holdet samlet tilbage ved mål - tak for en alletiders dag i godt Kajakenergi-selskab.


Vil du møde havets udfordringer med solid teknik og sikkerhed?

Læs mere her om hvad Kajakenergi er, og hvordan du bliver medlem.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk