Downwind på Surfski: Hirtshals til Tversted

Lørdag 11. Juli - en super fed dag på vandet: Jeg lykkedes endelig med Hirtshals-Tversted i medvind på surfski i går. Nyt niveau af acceleration og fart på store vesterhavs-dønninger, og en rute med stor variation og hvor et godt team på land, er mega værdifuldt.

I vandet inde i Hirtshals Havn - fladt vand og opvarmning, inden det går løs. Fokus. Find roen. Ud til molehovedet og så GO!

Lige over start-stregen uden for Hirtshals havn, var der surf på store dønninger hele vejen ned forbi den lange mole. Pænt godt at være varmet op fra start, og en tanke om at det næsten er for godt til at være sandt.

Så kom der 3-4 kilometer forbi Kjul hvor dønningerne blev afløst af lidt mindre vindbølger der bygger op. Tænker mig 10 minutter tilbage til dønningerne. Håber de vender tilbage, når jeg bevæger mig fremad mod Tversted.

Og om de gjorde?

Ud for Uggerby og hele vejen ned til Tversted kom der seriøst gang i surfen, og gradvist blev jeg omringet af store brækkende bølger igen. Gradvist større, og gradvist vildere. Det var et spørgsmål om tid, før jeg sad midt i en af dem og fik en kæmpe vasker.

Landingen ved Tversted, ind gennem brydende bølger. To svømmeture, hvor jeg måtte hænge i surfskiens håndtag og pagajen, og ellers gøre kroppen så strømlinet som muligt. Farvel til min afblegede, orange kasket som offer til havet, og en test af at selvredningerne på surfski virkelig virker.

En tur der fik mig bekræftet i at træning og et godt hold på land, flytter grænser og gør nye ting mulige. Tilbage i januar måned stod jeg på stranden i Tversted, i lignende forhold. Solo, mega-koldt og brutalt. Den dag vendte jeg hjem igen uden at have været på vandet.. Set i bakspejlet var det den rigtige beslutning. For den her tur i sommer-varmt vand, var en vild nok og super fed udfordring at få prøvet af!

Stor tak til support-holdet på land for hjælp, og lækker afslutning med is ved det blå ishus :-)