Tips til at holde pagajen i vandet (fordi det bringer smilet frem)

Kajakken giver dig et smil på

Nu, hvor der er pres på hjemmearbejdspladserne og vi står sammen om at holde afstand, er der flere gode grunde til at holde pagajen i vandet og ro kajakture.

Selvfølgelig skal du sætte tur efter evne, og være bevidst om din egen sikkerhed på vandet (nu er et pokkers dårligt tidspunkt at skulle reddes ind på et sygehus). Er du bevidst om sikkerheden i koldt vand, så er der virkelig gode grunde til en tur på vandet lige nu:

 • Tiden du bruger i naturen giver god energi og mental sundhed. Der er stor sandsynlighed for at det smil du kommer hjem med efter kajakturen, også påvirker dine omgivelser positivt.
 • Det store åbne rum ude på vandet giver plads til postive tanker, og er en pause fra pressemøder, supermarkedskøen og mediernes overskrifter.
 • Bevægelsen og rytmen får dig i et godt flow hvor du er til stede nu-og-her, og bevægelse og motion er i det hele taget med til at gøre du har det behageligt og godt.

Hvordan kan kajakturen klares?

Det kan godt være der skal tages nogle ekstra forholdsregler, men det er faktisk ikke så svært:

 • Undlad offentlig transport og fælleskørsel til og fra vandet
 • Ro i små grupper eller solo, hvor i holder afstand.
 • Ro i kendt farvand og bliv i din komfortzone - vær opmærksom og undgå at komme i problemer du ikke selv kan komme ud af.
 • Medbring selv tur-maden og spis den udendørs.
 • Hils på dine tur-makkere med et vink eller shaka i stedet for de sædvanlige krammere, håndtryk, fist-bumps og highfives.

Hvad med kurser og læring?

En del af fornøjelsen ved at ro kajak, er når vi lærere nye ting, og udvikler os. Men lige nu bliver kurser, træf, workshops og samlinger for kajakroere bliver udskudt og aflyst med god grund - og det kan være du er en af dem der er blevet ramt af det.

Når vi flytter væk fra traditionelle aktivitets-former, giver det en særlig god anledning til at vi som kajakroere sætter fokus på online-læring.

I de længere forløb (IPP3 Mastermind og IPP4 Uddannelsen) er vi løbende i kontakt via logbøger og online-forums, hvor deltagerne får personlig og fælles feedback. De forløb kører fortsat, og deltagerne lærer, træner og får feedback og sparring.

Når du skal have input til at forbedre en helt konkret teknik, kan du bruge systemer til Videoanalyse. Det giver dig en effektiv måde at udveksle video med din kajakunderviser på. Jeg bruger CoachNow, som på det varmeste kan anbefales.

Vil du på et etableret spor af online kajaklæring?

Så tag et kig på Kajakenergi. Kajakenergi giver dig online-materiale, online-møder og fællesskab, og direkte instruktørkontakt til din udvikling. Det er stedet hvor du kan sætte dig ind i nye emner og få nye input til din kajakroning. Lige nu er der Fast Track opstart, så du er hurtigt i gang, og jeg tager en personlig dialog med alle nye medlemmer!

Hvad hvis jeg ikke kan ro kajak?

Det kan være du er i en klub, hvor fælles-aktiviteter og adgangen til klubbens træningsrum og kajakker er lukket. Eller det kan være du ikke er helt parat til at ro i vinter-koldt vand endnu. Det er klart, det sætter nogle begrænsninger. 

Men der er stadig kajak-relaterede emner at krydre din hverdag med, den at være på vandet.

For eksempel:

 • Tag kort og kompas med, og træn navigation på din næste gåtur
 • Få gang i hjemmetræningen: Ryd stolene væk og træn styrke og smidighed i stuen.
 • På med løbesko eller ud på cykel og køre udholdenhedstræning - eller brug en romaskine eller et kajak-ergometer hvis du har muligheden.
 • Sæt dig ind i nye teori-emner om sikkerhed, kommunikation, navigation, udstyr, undervisning.
 • Lyt til Podcasts for Kajakroere og bliv inspireret.
 • Eksperimenter med tur-mad: Find planter i naturen der kan spises. Ramsløg og brændenælder er på vej nu! 


Uanset hvad, så hold fokus på at være en god, ansvarlig samfundsborger.
Pas godt på dig selv og dine medmennesker!
Det bliver godt igen!


Dette er bare mine ideer - lige fra hoften.
Har du gode forslag og ideer at tilføje, så del dem i kommentarsporet her!