Starten på en lang kajaktur er gået!

F790B6EA-CB71-4A1B-A1A9-811B4F2C2D5D

Klip fra kajakroerens dagbog: Den 3. september 2018 - turen starter NU!

Her kan du læse om mine tanker, lige inden jeg sætter kajakken i vandet på den allerførste dags-etape:

Jeg sidder ved Aggersund, med udsigt til Limfjorden 10 meter væk, og er ved at samle tankerne til det der bliver første etape på Nørrejyske Ø Rundt.

Den sidste mundfuld havregrød er væk, kaffekoppen er tom og humøret er højt. 

En kajaktur på 500 kilometer venter, gennem Limfjorden og nord om Skagen, retur til denne strand igen.

En udfordring som jeg længe har haft lyst til at prøve kræfter med, fordi det bare er en stor oplevelse at være på langtur i kajakken, og jeg har længe haft lyst til at tage turen her. Den har floreret i nordjyske havkajak-kredse i adskillige år, og ideen er god: Det er Danmarks næststørste Ø efter Sjælland, cirka 500 kilometer kystlinje, og så omkranser den jo mit “nabolag”.

Mange gode kræfter arbejder med for at få en tur som dennne til at blive til virkelighed. For det første, stor opbakning fra familien, hvor min kone Ann-Kathrine tålmodigt passer “butikken” der hjemme med to børn, imens jeg er afsted. Vi kommer til at savne hinanden, men mon ikke der bliver arrangeret et besøg eller to på stranden hen midtvejs på turen når jeg nærmer mig hjemme igen? TAK Ann-Kathrine!

Hvorfor en start i Aggersund? Det korte svar er at det giver mening at tage turen i Vesterhavet i roligt vejr, og følge den fremherskende nordgående strømretning langs vestkysten mellem Thyborøn Kanal og Skagen. Aggersund passer så med at der er et vindue i Vesterhavet på en 4 (måske 5) dage nu, og det var tilpas tæt på Aalborg til at gøre logistikken nem. Peter, min gode kanomakker, hjalp med logistikken til bringe mig ud til start, også en stor TAK til dig Peter!

Lige nu er følelsen i maven “spændt og glæder mig”. I de kommende logbogs-notater vil jeg dele meget mere med dig om turen her. 

- Hvad jeg spiser og drikker for at holde motoren i gang?

- Hvordan jeg overnatter?

- Hvad med navigationen?

- Hvilke kajak-skills og friluftsfærdigheder der er i spil på en tur som denne?

- Hvad gør jeg for at holde humøret oppe når det bliver hårdt?

- Og hvad tænker man egentlig på de mange timer på vandet?

Der vil IKKE blive LIVE tracking på denne tur - så i ved ikke nødvendigvis hele tiden hvor jeg er, og det er en del af filosofien — jeg har lyst til at opleve at være der hvor kun jeg ved helt præcist hvor jeg er lige nu. Hvis jeg får brug for hjælp har jeg adskillige metoder til at tilkalde den, så sikkerheden er der tænkt over og øvet på.

Jeg glæder mig til at fortælle dig hvordan turens dag 1 er forløbet, i den næste dagbogs-blog:

Dag 1 »