Eksponering og Personlige grænser

Klik for at starte videoen og se stemningen fra kajakeventyret på Færøerne 2019.

På ugens sidste dagstur er vi tilbage i bølger, langs Eysturoy's eksponerede nordkyst. Vi triller traileren ned af smalle, snoede veje til det flade klippeplateau og slæbedstedet ved Gjógv, og selv på en rimelig rolig dag som denne er der godt med bølger. Planen er en ottetals-formet rute med startstedet i midten, det vil sige at midtvejs passerer vi forbi vores startsted.

Kysten er maksimalt eksponeret og i lange stræk, helt uden muligheder for at komme på land.

Færøerne-2019-Dag6-008.jpg

Den nordøstlige vind, kombineret med tidevandet gør at der næsten overalt er bølgepåvirket. Beslutningen om at starte turen her, bliver kun taget fordi jeg kender teamet godt, og deltagerne kender sig selv godt. En enkelt vælger, helt fair, at tage en pausedag og nyde omgivelserne og udsigten fra land. Det er fuldt ud accepteret i teamet.

Færøerne-2019-Dag6-0010.jpg

Færøerne-2019-Dag6-007.jpg

Da vi har roet første halvdel af turen, viser det sig at vurderingen holder stik: Strømmen er ikke så kraftig tæt på kysten her, men bølgerne kræver konstant, vedholdende opmærksomhed.

Tilbage efter første halvdel af den ottetals-formede rute, er vi inde i naturhavnen ved Gjógv og puste ud. Slugten udgør et effektivt filter for bølger og vi kan slappe af et øjeblik og gå på opdagelse i tangskoven i det klare kolde Atlanterhav med dykkermasker på.

Færøerne-2019-Dag6-005.jpg

Færøerne-2019-Dag6-004.jpg

Sidste ben på dagens rute bringer os langs kysten øst for Gjógv, helt tæt på undersøiske klippegrotter der spyer kaskader af koldt vand ud i hovedet af os. Ida er rundt i kajakken, men tager det cool og ruller op på det helt rigtige tidspunkt - hurra for sikre rul! Dt er med en følelse af at være helt mættet af indtryk, at jeg slæber kajakken i land igen og skifter tøj. Sikken en dag. Skarpe beslutninger, store bølger og massive klippekyster.

Færøerne-2019-Dag6-002.jpg

Færøerne-2019-Dag6-003.jpg

Samarbejdet på holdet virker helt til slut, hvor vi hjælper hinanden med at få lastet kajakkerne på traileren og pakket op til turen hjem - men ikke helt hjem endnu. Først en tur på fjeldet for at nyde udsigten, og derefter til aftensmad, musik og kædedans på Gjáargarður. At stå på terrassen der og se mod øst i skumringen, og fylde lungerne med den kølige atlanterhavsluft, det gør dagen helt komplet.

Færøerne-2019-Dag6-001.jpg

 

Dagens tre vigtigste kajakfærdigheder

  1. Komfort i store bølger - evnen til at sidde i flere kilometer gennem konstante bølger, arbejde med balancen og stadig ro effektivt fremad.
  2. Kendskab til egne grænser - deltagernes personlige vurdering af hvor de er, og om der skal roes i dag, og holdets fuldstændige accept af den beslutning der bliver taget.
  3. Et super sikkert rul - for at undgå svømmeture tæt på klipper med bølger på - det er så uendelig meget nemmere end at håndtere redninger.

Læs flere blog-indlæg fra turen »

1 kommentar

Virkelig flot omgivelse. Det er en af mine kajak drøm, at ro på Færøerne. God video og spændende historie. Tommel up ! 

Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk