På vej til Færøerne

Færøerne-2016-Forweekend-001

I Pinsen mødtes jeg med hele holdet til sommerens Kajakeventyr på Færøerne - Vi satte kurs mod vesterhavets bølger, fra et stort og dejligt sommerhus i Klitmøller. Jeg og Jesper Tilsted har som turledere den filosofi at jo bedre vi kender holdet på forhånd, både socialt og i forhold til kajakteknisk niveau, jo større muligheder og sikkerhed giver det os på Færøerne. Dag 1 tog vi i Thyborøn Kanal, hvor vi trænede teknik, turledelse, færgning i strøm, redninger i bølger - og fik samlet gode erfaringer op omkring hvordan gruppen "performer" lige ud af boksen.

Færøerne-2016-Forweekend-004.jpg

Alle var på vandet sammen, og selv uden de store indledende snakke sad vi med et godt indtryk. Enkelte udfordringer blev det dog til: Et knækket pagajblad og en søsyg deltager (for real!) - begge dele håndteret super fint. Tilbage i sommerhuset, en stoooor portion vel-tilberedt curry-gryde og Cold Hawaii øl fra Thisted Bryghus som afslutning på dagens padling, og indledning til "bordet rundt" snakken om vores forventninger til selve turen. Derefter havde vi 2 fantastiske dage med bølger og surf i Klitmøller og Hanstholm.

Færøerne-2016-Forweekend-002.jpg

På disse to dage fik vi prøvet taktik og teknik grundigt af. Bølgerne var store nok til at kræve koncentration og fokus, og slog til tider ret hårdt. Det gav os ekstra udfordringer i form af en skulderskade som hele teamet bidrog til at få håndteret og løst på fornem vis. En lektie for os alle, i hvor vigtigt det er at tænke placering i bølger - og, hvilke kræfter der er på spil når vi rammer surfzonen i en kajak.

Færøerne-2016-Forweekend-003.jpg

Samtidig med kendskabet internt i gruppen, giver forberedelsesweekenden også "lektier for" i form af træningsmål frem til turen - både Jesper og Jeg som turleder, og alle deltagere, gik hjem med hver sine overvejelser og punkter at fokusere på, og vi som turledere, kunne efterfølgende se hinanden i øjnene og konstatere at forarbejde betaler sig, og at det bliver intet mindre end en fantastisk tur når vi først rammer Færøerne.

Læs flere blog-indlæg fra turen  »