Reverse Sweep Roll - Trin for trin

Reverse_Sweep_Roll

Reverse Sweep Roll er et af de fremadlænede kajakrul som mange stifter bekendtskab med som det første. Jeg har sammensat en lille tjekliste som du kan bruge til at bygge dit reverse sweep roll op med. Øvelserne bygger trinvist op til rullet - og sværhedsgraden stiger mærkbart, så tænk de fire trin som en progression, en læringskurve, du kan bruge npr du skal træne.

  • Trin 1: Flyde med paddlefloat. Skuldre fladt på vandet, nakken og rykken bøjer bagover
  • Trin 2: Rulle med paddlefloat på hånden. Bagoverbøjning i rullets set-up, erstattes med fremoverbøjning i rullets afslutning
  • Trin 3: Chest Sculling med pagaj. Hånden på pagajens skaft er ved panden. Hånden på pagajens spidse er foran maven/brystet, let strakt albue.
  • Trin 4: Hele rullet, med fokus på timing og en aktiv, markant hoftebevægelse.

Se de fire trin her:

 

Nu er det din tur

Har du et godt trick til at få Reverse Sweep rullet helt på plads?

Del det i kommentarsporet herunder.

2 kommentarer

Hej Tue

Tak for dine 10 tips til rulletræning, som har givet mig sparket til at komme videre.

Standard sweep roll er "saltvandstestet" og nu er det tid til at komme igang med at udvide repetoairet. Så målet er: Reverse Sweep Roll skal fungere til en side inden udgangen af maj.

Første øvedag med trin 1-2 overstået for idag. Må indrømme, at med 5 C vand blev det ikke til så mange forsøg - men nu er jeg igang. Tak.

Hilsen

Karsten 

Læs mere
Læs mindre
Tue Olesen Admin

Tak for at du deler erfaringer her, og har taget opgaven op med reverse sweep. Forårsfrisk vand, ja så er det korte træningsgange, men til gengæld er der tid til at komme på land og reflektere over erfaringer imellem hver træning.

Og: Når du først får lært et rul i koldt saltvand, så bliver det jo nemt til sommer!

Rigtig go' vind med træningen herfra - trin for trin, krydser fingre for gode fremskridt med det!

Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk