Stoptaget: Kajakkens bremser

Stoptag

Du sætter dig i en bil for første gang (kan du huske det)?

Hvordan ville du tænke om en kørelærer der fortæller dig, hvor speederen sidder - uden at forklare hvordan bremserne virker?

Stoptaget - eller nødstoppet, er et teknikområde som med fordel kan læres meget tidligt, og som med fordel kan trænes ind i dine teknikøvelser, hver gang du lærer et trick der giver dig mere fart på - hvad enten det er et mere effektivt rotag, eller du lærer at surfe bølger og dermed opnå hastigheder der langt overstiger alt hvad du vil kunne ro på fladt vand.

Det er samtidig en teknik som er oplagt at lege ind - finder du på en leg som kræver at der skal skiftes fra forlæns- til baglæns roning, er stoptaget med det samme fuldstændig relevant.

Videoen her giver dig fokuspunkterne til et stoptag, som samtidig bevarer balancen og kontrollen over kajakken. Og kigger du med til slut, får du "det våde stoptag" at se:

 

Træner du stoptag og nødstop bevidst? Har du brugt "det våde stoptag" i praksis?

Del dine erfaringer i kommentarsporet her:

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk