Årets første Trin 1 Rullekursus

Trin1-Rullekursus-blog-004

Vinterens første rullekursus med OnAdventure - 6 kursister på Trin 1 rullekurset var på holdet, og de blev guidet gennem de grundlæggende byggesten til et velfungerende rul. Et godt rul starter ved at være tryg i vandet - så vi gik i gang med øvelserne der bygger op til at sidde i kajakken. Snart efter start var der gang i arbejdet i små teams, hvor deltagerne på skift var i kajakken og assisterede i vandet. Det er en effektiv måde at skabe afveksling på, så kroppen får en pause med jævne mellemrum.

Trin 1 - trin for trin

Fokus i Trin 1 kurset er på kroppen og forståelse af kroppens bevægelse - og efter en times tid da der blev sat pagaj på i øvelserne, var fremskridtet anderledes synligt, for så kom kursusdeltagerne hele vejen rundt i rullet, og støtten fra en hjælpende hånd i vandet var sjældent nødvendig.

Trin1-Rullekursus-blog-001.jpg
Svømmehallen er den perfekte ramme til lære hvordan du rulle kajakken

 

Det er meget mere krop - og mindre pagaj, det handler om!

Efter en introduktion til "next steps": Avancerede rul og andre udfordringer, nærmede vi os kursets afslutning. Omklædte, havde vi en hyggelig halv times debriefing, hvor kursisterne fik sat ord på dagens læring og de nye erfaringer. Gennemgående, var det blevet en vigtig erfaring for alle hvor stor en rolle kroppens rotation og bevægelsen af nakke, ryg, hofter og ben er nøglen til et godt rul.


Trin1-Rullekursus-blog-003.jpg
Setup til Butterfly Roll - næste trin videre fra det grønlandske standardrul.

Tak for en fantastisk indsats til alle deltagere, den kan i godt være stolte af - og tak for hjælpen til Ann-Kathrine som var co-instruktør på dagen.