Surfsymposium 2015

Surfsymposium-2015-003

Det årlige DKF Surfsymposium har siden 2008 kørt hvert år i sidste weekend i september, og sat fokus på kajaksurf. Den første start var med havkajakker som altoverskyggende aktivitet - billedarkiverne fra 2008 afslører 2 high performance surfkajakker, og et par whitewater/playboat kajakker. Og ca. 20 havkajakker.

"Teenageren" er i mellemtiden blevet voksen, og her i 2015 ser vi noget der ligner 20 havkajakker og 30 deciderede surfkajakker på vandet. Internationalt indslag med Chris Hobson (tidligere 3 gange kajaksurf verdensmester, nu aktiv med Ride Kayaks) - en hel dag dedikeret til Danish Open / DM Surfkajak konkurrence med over 6 timers intense heats på stribe, og for første gang i år, en kåring af danmarks bedste kvindelige kajaksurfere. Wow!

Dette års symposium havde Thisted Ro- og Kajakklub som base. Som tidligere år, en super location at samles på, forplejning så ingen skulle gå sultne i seng. Lørdag morgen startede med fælles briefing om sikkerhed og dagens workshops - og så gik turen til Hanstholm for surfkajak-workshops med Chris, Jesper, David og Anders som undervisere.

Havkajakkerne satte kursen mod Vigsø Strand, med Tue, Jon, Nikolaj og Mark som undervisere. Alle på vandet i to spor, begynder og øvet - så der var fuld gang i aktiviteterne. Solen var fremme, vinden blæste, og smilene brede da folk kom trætte tilbage, med kajakker på skuldrene langs stranden. Grænser blev flyttet, færdigheder skærpet - lige som gode workshops skal gøre det!

Jeg så mest til de øvede havkajakroere, som beredvilligt gik i gang med opgaverne om at sætte fokus på takeoff og placering, forbedre manøvredygtigheden ved at styre farten og få kajakkens bag-ende op over bølgens top, redde sidesurf's tilbage til en fortsat surftur, og for dem der havde mere energi tilbage - baglæns surfture.

Surfsymposium-2015-001.jpg

Lørdagen blev rundet af i Hanstholm, med en tur i surfkajakken for lige at teste formen. Halvsmå og lidt rodede bølger gjorde det udfordrende at få nogle fornuftige surfture - men godt var det nu alligevel. Trætte, og bølge-mætte, pakkede folk grejet sammen og tog til Thisted igen, hvor Jakob Mønsted fortalte om sin deltagelse i Surfkajak VM i Galicia / Spanien tidligere på sommeren, som opvarmning til aftensmaden.

Søndag var DM Open / Danmarksmesterskab - og med et skippermøde kl. 9 og første heat 9:45, var der lagt op til en travl konkurrencedag. Heats kørte non-stop ind til kvartfinalerne - professionelt styret af Chris, Nina og Lise. Vanen tro, hjælper deltagerne med som dommere og sikkerheds-backup mellem deres heats, så der er masser af aktivitet og god stemning på stranden hele dagen, krydret med beats og kommentatorspor i højttalerne. 

Surfsymposium-2015-002.jpg

Vejret var nærmest sommer. Svag vind, høj sol og stort set skyfrit, blæste forestillingen om efterår langt væk på en af sæsonens måske sidste rigtig lune søndage i Klitmøller.  

Best Newcomer

Ole Studsgaard (Norge)

Damer DM i surfkajak

1. Plads: Heidi Kristiansen

2. Plads: Signe Stenkilde

3. Plads: Marie Birkemose

Delt 4. Plads: Henriette Bramsted & Mia Krogh

Herre DM+Danish Open i surfkajak

1. Plads: Mark Østergaard (DK)

2. Plads: Jakob Mønsted (DK)

3. Plads: David Tetzschner (DK)

4. Plads: Tue Olesen (DK)   

Tillykke til vinderne og tak til DKF Surf Arbejdsgruppen "SURFAR" for et fantastisk surfsymposium 2015

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk