Turledelse i Aarhus Havkajakklub

Turledelse-i-aarhus-havkajakklub

Denne blæsende vintersøndag var 8 medlemmer i Århus Havkajakklub på kursus i turledelse.

Klubbens visionsudvalg havde kontaktet OnAdventure og fået arrangeret et 3-timers spotkursus for medlemmerne - både på land og i kajakkerne

Turledelse - hvordan og hvorfor?

3 intensive timer gav rum til refleksion over deltagernes egne erfaringer og rolle som turleder, og tanker om hvilke opgaver en turleder (og en turdeltager) har. Netop fordi holdet havde en stor bredde fra "gamle garvede" kajakroere til relativt nye, skabte deltagerne en virkelig god debat.

Turledelse-i-aarhus-havkajakklub-001.jpg

Sejladsplanen gennemgåes inden vi starter turen

Som turleder må man "spise sin egen medicin": Vi satte kajakker på vandet og testede begreberne der går under forkortelsen CLAP (Communication  / Line of Sight / Avoidance / Position). CLAP sætter vores turledelse i system, og giver os mulighed for at være mere systematiske vores beslutninger og prioriteringer, både før, under og efter turen.


Turledelse-i-aarhus-havkajakklub-002.jpg

Observation fra land: Hvordan klarer gruppen i kajakkerne dagens opgaver?

Godt og vel halvvejs i dagens program skulle nogle af principperne testes på vandet - og for at gøre det ekstra skarpt, var halvdelen af holdet på land og stod for ruteplanen. De sidste 4 deltagere testede så ruten, og kunne efterfølgende få feedback fra dagens "land crew". 

Turledelse-i-aarhus-havkajakklub-003.jpg

Turleder-rollen bliver afprøvet på skift - og første opgave starter lige her!

Turledelse-i-aarhus-havkajakklub-004.jpg

Land-crew'et følger med deltagerne rundt i havnen

Bugten ved Tangkrogen lå bag havnens stenmoler og lokkede med indbydende surfbølger - men vi valgte havnens labyrint af bådebroer, som gav masser af hjørner der skulle navigeres omkring, med en allesteds nærværende vindpåvirkning. 

Turledelse-i-aarhus-havkajakklub-005.jpg

10-14 m/s vind i Århus bugten - vi blev i havnen og trænede turledelse.  

Tak til Århus Havkajakklub for 3 konstruktive kursustimer, og masser af god energi!

Og god arbejdslyst med at udvikle Jeres turleder-erfaringer i klubben - med udsigt til mange flere gode kajakoplevelser!