Bedre instruktør på en dag

Fredericia-Instruktørdag-008

For mindre end 5 døgn siden kørte jeg hjem fra Instruktørkursus i Fredericia - i dag var jeg så tilbage igen for at holde teknikkursus for Fredericia Kajakklubs instruktører. Målet var ganske enkelt at inspirere og udfordre klubbens instruktører - så med afsæt i hvad der gør det så fedt at være instruktør, satte vi i gang med dagens aktiviteter - skræddersyet som et program til instruktørteamets færdigheder og niveau.

Vi fik tjekket bugsersystemerne efter, og arbejdede med effektive og tidsbesparende makkerredninger - to teams, tre runder pr. team. Efterhånden stiger tempoet, når bevægelserne bliver kendte.

Fredericia-Instruktørdag-001.jpg

Anne, Christine og Heine på samarbejde om redninger og bugseringer

Fredericia-Instruktørdag-002.jpg

Bugsering & Redning

Fredericia-Instruktørdag-003.jpg

Efter 3 runder med makkerredning og bugsering, blev rutinen bedre og tempoet stiger!  

En kort pause på land, så tog vi fat på det udendørs kajak-træningsrum med slackline, grønlandske reb og slyngetræning, og satte perspektiver på hvordan havkajakroerens træning også kan gribes an, med små og simple midler.

Fredericia-Instruktørdag-004.jpg

Træning på land - Slackline, Grønlandske reb og slynge-træning.   Efter frokostpausen, lukkede vi op for dagens store teknik-session: Opbygning af erfaringer med andre kajakker, så viden om skrogformen og kajakkens design, kobles med oplevelsen på vandet. Alle fik prøvet nye kajakker, og fik en tur i Wenonah Argosy solokanoen.

Fredericia-Instruktørdag-005.jpg

Ulrik i gang med kanopadlen

Fredericia-Instruktørdag-006.jpg

Der blev testet nye kajakker - og snakket kajak-egenskaber og drømt om den ultimative havkajak! Fredericia-Instruktørdag-007.jpg

Alle var ude på teknik-tur i Solokanoen - på samme teknikbane som kajakkerne, og teste overførsel af teknik mellem kano og kajak.

Fredericia-Instruktørdag-008.jpg

Kajaknørderi med et smil :-)   D

agens sidste session var om forevisningskvalitet og fokuspunkter for kajakinstruktører - hvordan, hvorfor og hvornår er det vigtigt at forevise teknik. Vi fik sat fokus på den gode forevisning, og alle kom i ilden som både foreviser og skarp observatør.

Fredericia-Instruktørdag-009.jpg

Ja, vi skal da i vandet. Kim tester reentry & roll i kanoen! Tak til Fredericia Kajakklub for invitationen til at lave en inspirerende teknik-dag sammen med Jer på vandet. Og til Ulrik, Anne, Christine, Heine, Jan, Kim og Rene for en lærerig dag - en fornøjelse at opleve jeres smittende gode humør. La' det følge Jer ud på vandet hvor i kommer frem!  Vil du også have et kursus, tilpasset lige netop dig eller din klub? 

Kontakt OnAdventure og fortæl om dine ønsker »

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk