Bedre instruktør på en dag

Fredericia-Instruktørdag-008

For mindre end 5 døgn siden kørte jeg hjem fra Instruktørkursus i Fredericia - i dag var jeg så tilbage igen for at holde teknikkursus for Fredericia Kajakklubs instruktører. Målet var ganske enkelt at inspirere og udfordre klubbens instruktører - så med afsæt i hvad der gør det så fedt at være instruktør, satte vi i gang med dagens aktiviteter - skræddersyet som et program til instruktørteamets færdigheder og niveau.

Vi fik tjekket bugsersystemerne efter, og arbejdede med effektive og tidsbesparende makkerredninger - to teams, tre runder pr. team. Efterhånden stiger tempoet, når bevægelserne bliver kendte.

Fredericia-Instruktørdag-001.jpg

Anne, Christine og Heine på samarbejde om redninger og bugseringer

Fredericia-Instruktørdag-002.jpg

Bugsering & Redning

Fredericia-Instruktørdag-003.jpg

Efter 3 runder med makkerredning og bugsering, blev rutinen bedre og tempoet stiger!  

En kort pause på land, så tog vi fat på det udendørs kajak-træningsrum med slackline, grønlandske reb og slyngetræning, og satte perspektiver på hvordan havkajakroerens træning også kan gribes an, med små og simple midler.

Fredericia-Instruktørdag-004.jpg

Træning på land - Slackline, Grønlandske reb og slynge-træning.   Efter frokostpausen, lukkede vi op for dagens store teknik-session: Opbygning af erfaringer med andre kajakker, så viden om skrogformen og kajakkens design, kobles med oplevelsen på vandet. Alle fik prøvet nye kajakker, og fik en tur i Wenonah Argosy solokanoen.

Fredericia-Instruktørdag-005.jpg

Ulrik i gang med kanopadlen

Fredericia-Instruktørdag-006.jpg

Der blev testet nye kajakker - og snakket kajak-egenskaber og drømt om den ultimative havkajak! Fredericia-Instruktørdag-007.jpg

Alle var ude på teknik-tur i Solokanoen - på samme teknikbane som kajakkerne, og teste overførsel af teknik mellem kano og kajak.

Fredericia-Instruktørdag-008.jpg

Kajaknørderi med et smil :-)   D

agens sidste session var om forevisningskvalitet og fokuspunkter for kajakinstruktører - hvordan, hvorfor og hvornår er det vigtigt at forevise teknik. Vi fik sat fokus på den gode forevisning, og alle kom i ilden som både foreviser og skarp observatør.

Fredericia-Instruktørdag-009.jpg

Ja, vi skal da i vandet. Kim tester reentry & roll i kanoen! Tak til Fredericia Kajakklub for invitationen til at lave en inspirerende teknik-dag sammen med Jer på vandet. Og til Ulrik, Anne, Christine, Heine, Jan, Kim og Rene for en lærerig dag - en fornøjelse at opleve jeres smittende gode humør. La' det følge Jer ud på vandet hvor i kommer frem!  Vil du også have et kursus, tilpasset lige netop dig eller din klub? 

Kontakt OnAdventure og fortæl om dine ønsker »