Instruktør-kvinder på kanten af komfortzonen

DGI-Q-Instruktør-002

Denne weekend var jeg i Fredericia for at holde DGI klubinstruktør kursus - med et twist, for holdet var 100% kvinder, og fokus var på instruktør-rollen for kvinder. Noget af en ære og yderst spændende , at være instruktør i verden, jeg ellers kun har set udefra. Gennem hele kurset blev læring og erfaringer koblet på en kontekst af hvorfor og hvordan kvinder og mænd går forskelligt til læring af nye kajak-færdigheder og -udfordringer, og hvordan forskellene kan bruges positivt.

Ulrik Schou havde "håndplukket" instruktørteamet, så Heidi Nissen fra Bogense og jeg var instruktører for Anette, Mette, Maja, Birgit, Christine, Marion og Anne.

Fredag aften var svømmehals-træning: Makkerredninger, selvredninger og instruktør-tanker om hvordan vandtilvænning gøres sjovt og trygt for nye kajakroere - så var tankeprocesserne om instruktørrollen startet.

DGI-Q-Instruktør-004.jpg

Med-instruktør på klubinstruktør-kurset var Heidi Nissen fra Bogense. Basen for kurset var Fredericia Kajakklub, hvor vi lånte lokaler og omklædningsrum, og havde adgang til masser af varieret ro-vand. Lørdag var med fokus på teknik og formidling, så vi arbejdede i to teams, med opgaver i forevisning og forklaring af basal kajakteknik. Afslutningsvis, en test af bugser-liner i dagens første regnskyl.

DGI-Q-Instruktør-003.jpg

Kursisterne på vej ud til tekniktræning På land igen, og efter aftensmaden (vel-tilberedt af Ulrik Schou, virkelig god standard), var der tid til snak om navigation, kort og kompas - til de sene timer, hvor det var så mørkt at land og vand ikke længere kunne skelnes.

DGI-Q-Instruktør-001.jpg

Kajakinstruktører på opgave: Turledelse og gruppehåndtering langs havnen i Fredericia

Søndag morgens teori-indspark: Snak om mål og personlig udvikling, forbedring af bugserliner, turledelse og turlederrollen, samt om regler for færdsel langs de danske kyster. Og så startede regnbygerne - vores signal til tur-start, og dagens rute rundt om Fredericia havn, hvor kursisterne på skift fik lederrollen og førte an.

God læring i kommunikations-færdigheder, overblik og situationshåndtering - defekte sænkekøle, trætte roere på bugserliner, skibstrafik og bølger satte krydderi på turen. Næsten hjemme igen, vendte vi tilbage til makker- og selvredninger, denne gang i vind og bølger, der ude på kanten af komfortzonen hvor udviklingen sker!

 

Tak for et godt kursus - og god arbejdslyst med instruktør-rollen!