Stort og eksponeret

Færøerne-2013-Dag5-002

Nikolaj får sig en ferskvands skyller under et af turens vandfald.

Dag 5 på kajakeventyret på Færøerne, startede ganske blæsende og regnvåd. Vi måtte revurdere den oprindelige plan om at ro fra Eidi til Gjógv, og rykke den til om eftermiddagen hvor vejret blev bedre, samtidig med at strømmen vendte så vi kunne komme samme rute i modsat retning.

Da vi endelig kom ud på tur midt på eftermiddagen, var det i en vestgående strøm som byggede op, og gav gode bølger rundt om en enkelt af de utallige pynter og skær vi skulle runde. Undervejs på ruten var vi ude i kilometervis af lodret klippekyst, noget af det mest fascinerende og storslåede jeg har oplevet på Færøerne.


Færøerne-2013-Dag5-005.jpg
Vi gør klar til dagens tur. Oprindelig plan var start kl. 9 – den blev udskudt til eftermiddag, fordi vejret om formiddagen var for blæsende.

 

Færøerne-2013-Dag5-001.jpg
Et af turens bedre vandfald

 

Færøerne-2013-Dag5-003.jpg
Grotten her skabte den helt perfekte ramme om de to klippetårne, Risin og Kellingin vi havde været rundt om tidligere på dagen.


Man føler sig utrolig lille, og skal være meget selvhjulpen som kajakroer i et område som dette. Her kom det til gavn at vi havde bygget ugens niveau gradvist op fra fladt vand, til strømmende vand, til eksponeret kyst, så her havde vi lidt af det hele samtidig med nogle meget markante vindstød der skulle overvindes.

At i alt en super storslået kajaktur - hvor der var tid til at nyde og til at være en smule ydmyg over den fantastiske natur vi ror rundt i.

Færøerne-2013-Dag5-006.jpg
Aftenhygge på Gjaargaardur i Gjógv – over en roulade og en kop single malt blev der udvekslet historier, og senere på turen skal vi høre de her folk spille deres musik en klippegrotte med helt fantastisk akustik!

Læs flere blog-indlæg fra turen »

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk