Sluk din GPS

Færøerne-2013-Dag6-005

Navigation uden GPS gennem en hel dag, 38 km dagstur, Gjógv til Fuglafjørður og retur.

Dag 6 i kajak på Færøerne blev roet uden GPS'en på dæk - vi skulle se hvordan navigation med kort, kompas og ur kan gøres i strømmende vand. På skift gik navigatørrollen rundt til makkerpar blandt deltagenre, som sammen med Jesper og Tue fik guidet hele holdet fra Gjógv til Fuglafjordur og retur, med styr på tider, transitter og kompaskurser.

Turens sidste 3 km var der tid udforskning af klippekyst, med klippebuer, huler, og rulledemo for de lokale fiskere der var kommet ind med masser af friskfangede, store torsk og andre fisk.

Færøerne-2013-Dag6-001.jpg
Vi fylder termokanderne igen mens frokosten er i gang.

 

Færøerne-2013-Dag6-002.jpg
Dagens første pause på en klippekyst

 

Færøerne-2013-Dag6-003.jpg
Så er vi afsted fra Fuglafjord – dagens anden pause

 

Færøerne-2013-Dag6-004.jpg
Atlanterhavssalt skylles ud

 

Færøerne-2013-Dag6-006.jpg
Lastning af traileren – vi er nede på halv tid fra starten af ugen

 

En tur som denne, med ret mange navigationstunge sektioner, er ekstra god at gennemføre, når turdeltagerne tager udfordringen op og selv prøver kræfter med hvad det kan kræve at ro i hurtigt strømmende vand.

Nu lakker ugen snart mod enden - i morgen skal vi på tur med Skonnerten Nordlysid, og ellers se at få pakket al vores grej sammen til hjemrejsen. Kajakkerne, turlederne og nogle deltagere skal direkte med fly og færge hjem - andre tager nogle dage eller en hel uge mere på Færøerne.

Læs flere blog-indlæg fra turen »