Fokus på dit rul: Vælg dine omgivelser (del 1 af 4)

Fokus-på-dit-rul-omgivelser

Forestil dig at du skal booke et hotelværelse i en fremmed by. Det første spørgsmål der sandsynligvis melder sig er "hvor vil jeg gerne bo?" og "hvilket niveau af komfort vil jeg investere i?". Du kender dit eget krav til komfortniveau. Kan du leve leve med backpacker løsningen eller vil ofre pengene på mere komfort og trygge rammer. Med rulletræning vælger du også selv omgivelserne - omvendt påvirker omgivelserne dig, og er med til at bestemme hvor længe og intensivt du kan træne, hvad du lærer, og hvor effektivt du lærer.

Havvand eller svømmehal

Kyster og fjord er de naturlige omgivelser for havkajakken, og det er sikkert her de fleste af dine ture bliver roet. Det er realistiske træningsforhold, fordi det er der du færdes til daglig, og i sidste ende vil det også være her, du med et sikkert et rul vil kunne spare dig selv for en svømmetur. Til gengæld er der masser af faktorer som er givet udefra: Vind og vejr, bølger, og ikke mindst: afkølingen. Selv på en rigtig god sommerdag, hvor vandtemperaturen måske når de 20 grader, vil vand og vind køle dig af, og du når grænsen hvor du bruger mere opmærksomhed på at holde varmen end at lære det der nye rul du er i gang med. Rulletræning er en teknisk krævende aktivitet. Jo mere fokus og energi du kan målrette på selve rullet, jo bedre vilkår giver du dig selv for at lære et nyt rul. Nøglen er at fjerne de forstyrrende og stressende elementer som afkøling, vind, bølger osv. Flytter du din træning indenfor og får dit rul til at virke i svømmehallens lune, klare vand, har du givet dig selv et solidt forspring når du senere kommer udenfor.

  Åbent vand Svømmehal
Fordele Realistiske forhold Det er din hjemmebane Gratis Varmt og roligt vand Minimal stress Lang træningstid
Ulemper Afkøling Vind, bølger, uklart vand, brandmænd osv. Kortere træningstid Rullet skal efterfølgende trænes på åbent vand Koster penge.

Dine muligheder

Med overblikket ovenfor, ved du hvad du får (og ikke får) ved at holde dig til træning i svømmehal og i åbent vand. Valget er dit - vil du speede din indlæring op, lære mere og lære effektivt, kan du med fordel starte i svømmehallen - og når teknikken sidder i skabet, flytter dig til åbent vand i gradvist sværere forhold. Din rulletræning er en personlig udviklings og træningsproces! Går du i gang nu, kan du her i vinter bruge svømmehallen til at bygge et solidt fundament for næste sommers rul på åbent vand.

Kom med på rullekursus

Jeg håber denne artikel giver dig inspiration til at målrette din træning så den giver størst mulig effekt på dit rul. 

Vil du på rullekursus?

Meld dig til hos OnAdventure her »