Om IPP4 Uddannelsen

At nå IPP4-niveauet i havkajak er en udviklingsproces, der kræver tid, træning og en målrettet indsats. Her får du et forløb på 5 måneder hvor du træner til at blive en mere effektiv og sikker havkajakroer med et stærkt turleder-overblik. Vi træner på fladt vand, i strømmende vand, i vind og bølger, i sol og regn, i koldt og varmt vand. Turene i Vadehavet er i sig selv store oplevelser hvor du mærker tidevandets og bølgernes kraft og glæden ved at lære nye ting i kajakken.

Når du følges med dit hold i et langt forløb er det en god mulighed for at udvide dit netværk af havkajakroere: Holdet er et stærkt læringsfællesskab hvor du lærer de andre deltagere godt at kende, og hvor i deler et fælles må om at nå IPP4-niveauet.

Uddannelsen indeholder tekniktræning, turledertræning og teori, som giver dig ny viden, nye øvelser og udfordringer der rykker din komfortzone. Hvis du er klar på rykke dine havkajakfærdigheder og turlederevner et skridt videre og i skabe gode relationer til de andre deltagere på dit hold, så er dette forløbet for dig!

IPP4 Uddannelsens indhold

 • En aften og 4 hele dages undervisning i Esbjerg, med Tue fra OnAdventure som instruktør.

 • Træningsfællesskab med deltagerne på dit hold.

 • Adgang til online kursusmateriale der støtter din træning til IPP4 niveauet.

 • Online spørgetime hver måned.

 • 5 træningsdage med dit hold på planlagte datoer.

 • Privat onlineforum med løbende instruktørkontakt hvor du kan få svar på dine spørgsmål.

 • Feedback på din roteknik med videonalyse
Du beslutter hvornår du vil til prøve

Uddannelsen giver dig færdigheder og viden til at bestå IPP4 prøven, men det er din beslutning hvornår du vil gå til prøve. Efter 4 måneder får du en snak med Tue hvor vi sammen vurderer dine prøveplaner. Hvis du har brug for en konkret prøvedato kan du tilmelde dig en prøve ved forløbets slutning, men det er frivilligt om du gør det.

Din egen træning

Ved siden af undervisningen i Esbjerg og de planlagte fællestræninger skal du forvente træne på egen hånd. Din egen træning er væsentlig for at opbygge rutine og overskud, så du kan dit kram også når tingene bliver udfordret. På undervisninggangene med Tue får du hjælp til at afklare mængden og indholdet i din egen træning.

Deltagerforudsætninger

IPP4 Uddannelsen er for dig der har erfaring og færdigheder til at ro komfortabelt i forhold svarende til IPP3, 5-8 m/s vind.

Du skal have erfaring med at ro længere dagsture (25+ km), og et fornuftigt rul til begge sider på fladt vand. Du skal have påklædning til at træne i koldt vand og koldt vejr.

IPP4-niveauet kræver ikke elite-fysik, men indeholder fysisk hårdt arbejde med tur-roning og tekniske øvelser i krævende vand. Du skal have en grundform af udholdenhed og styrke der gør at du kan arbejde igennem. Fysisk støttetræning anbefales!

Praktiske detaljer

Indkvartering i Esbjerg bliver på Danhostel Esbjerg, Esbjerg Camping eller tilsvarende steder, som giver komfortabel, prisbillig overnatning. Detaljerne om overnatning afklares når du er tilmeldt.

Træningsdagene med holdet er sat på specifikke datoer hvor tidevandet i Esbjerg arbejder med. Det giver mulighed for mere træning i tidevand, men træningerne kan også lægges andre områder, hvor der opsøges bølger. Det hjælper Tue jer med at planlægge.

Online Spørgetimer kører én aften hver måned på hverdagsaftner, så længe forløbet kører. Du kan deltage live, eller du kan stille dine spørgsmål på forhånd og se optagelsen efterfølgende.

Prisen inkluderer al undervisning på/ved vandet og al online-elementer fra uddannelsens startdato til slutdato. Du skal selv betale din egen transport, overnatning og mad. Ved tilmelding betales et depositum på 20% af det samlede beløb. Restbeløbet sættes til automatisk betaling 4 uger inden uddannelsen starter, hvor din tilmelding bliver bindende som anført i OnAdventure's almindelige handelsbetingelser.

Holdstørrelse er max. 6 deltagere.

Hold og Datoer

April-September 2023

21-23. April: Undervisning i Esbjerg.

14. Maj: Træning med holdet.

5-6. Juni: Undervisning i Esbjerg.

24-25. Juni: Træning med holdet.

2-3. September: Træning med holdet.

21. September: Online finale på kurset.

Som udgangspunkt skal du kunne deltage alle dage, men hvis du allerede inden tilmelding ved at du er forhindret i at deltage i specifikke dele af kurset på grund af andre forpligtelser, så skriv til Tue for en afklaring af om du stadig kan deltage.

10 Pladser - tilmeldingen lukker den 28. februar

Alle pladser booket - klik for venteliste:

Tilmeldingen er kun åben i en begrænset periode, og lukker så snart alle pladserne er booket. Derefter kan du melde dig på ventelisten, og få information om kommende hold - helt uforpligtende!

 

Deltagerne fortæller

 • IPP4-Makkerredning-edited IPP4 Prøve

  Bliv IPP 4 havkajakroer på 6 måneder, i et stærkt træningsfællesskab med løbende instruktør-kontakt. Sammen rykker vi dine  havkajakfærdigheder og turlederevner et skridt videre.

  “Det har været rigtigt godt at være en del af en gruppe, som alle træner frem imod den samme prøve. Forløbet giver god tid til at lære nyt og træne, tid til refleksion og feedback på ens træning.

  Det har også været en fornøjelse at møde to super kompetente instruktører, som har givet den fuld gas på træningsgangene samt skarp feedback med videoanalyse.”

  Deltager, 2021

 • OnAdventure

  “Det er et super godt og velstruktureret forløb. Det lange forløb giver mulighed for reel læring, da man kan nå at arbejde med tingene. Opsætningen af pensum i moduler med direkte adgang til videoer giver god mulighed for fokus.

  Et godt råd til dig der overvejer forløbet: Udnyt muligheden for videoanalyse helt fra start, så du ved, om du reelt forbedrer dig på f.eks. fremadroning og rul.”

  Deltager, 2021

 • OnAdventure

  “Jeg havde besluttet mig for at det var tid til at udvikle mig i kajakken. Et enkelt weekendkursus tiltalte mig ikke. Jeg kender mig selv nemlig godt nok til at vide, at jeg havde brug for mere tid, mere støtte og ikke mindst et givende træningsfællesskab.

  Dette kursuskoncept var spot on for mig: Der er god tid til at indlære, reflektere og blive fortrolig med pensum.”

  Deltager, 2019

FAQ

Ofte Stillede Spørgsmål

Om IPP4 Havkajak Uddannelsen hos OnAdventure

Nej, det gør jeg ikke længere. Jeg har forsøgt de "traditionelle" weekendkurser i en årrække, men fandt ud af det ikke var et effektivt format: IPP4 er et omfattende pensum, og det urealistisk at lære detaljerne på en weekend. Der skal flere måneders træning til!

En gang imellem laver jeg kortere IPP4-træninger, hvor vi fokuserer på en delmængde af pensum (f.eks. tidevand, turledelse eller surf). Vil du have besked om den type aktiviteter, så skriv dig på IPP4 ventelisten og få besked.

Nej. Hvis du er dygtig og grundig nok, kan du lære alle IPP4-færdighederne, blive en skarp turleder og sætte dig ind i teorien som egentræning. Overvej grundigt, om det er den rette løsning for dig - der er mange detaljer der skal læres!

Fordi du både lærer, oplever, og udvikler dine evner til at træne. Gennem uddannelsen få du teknikker og viden fra IPP4-normen, men du får også fede oplevelser i et godt hold, og nyttig erfaring med hvordan du kan træne og vedligeholde dine havkajak-færdigheder fremover.

Ja - og det er der en grund til: Nogle er prøveklar når uddannelsen er færdig - andre har glæde af at træne længere tid. Du kan booke en prøveplads på ledige prøver når du tilmelder dig uddannelsen, men fortryder du, kan du afbestille prøven ind til 4 uger før prøvestart, uden det koster dig en krone.

Ja: Betaling pr. faktura og EAN er muligt, hvis en klub, virksomhed eller arbejdsgiver skal betale dit kursus. Kontakt Tue for detaljer, så får du et tilmeldingslink der springer betalingstrinnet over.

Ja! Hvis du har spørgsmål der ikke er besvaret på siden her, er du velkommen til at kontakte mig og få svar: Skriv en email eller ring på 6133 5015.