Endelig Etain-tid

Etain-test-004

Efter en lang uge på kontoret gjorde det godt med en kajaktur - en hurtig ud-og-hjem, uden den store oppakning, men med et formål om at komme på Limfjorden og ro i en af de nye kajakker i kursusflåden - Valley Etain 17.3. En lille tur på en times tid, hvor jeg cirklede rundt mellem de lokale styrbords- og bagbords sømærker der markerer indsejlingen fra øst til Aalborg.

Efter de første ti minutter var kroppen godt varm, og kajakken fik "turen" igennem en runde forlæns og baglæns manøvrer og kant-arbejde for vurdere førstehåndsindtrykket af retningsstabilitet, manøvreegenskaber, sideværts stabilitet og generelt - oplevelsen på vandet.

På fladt vand er Etain 17.3 en letroet kajak med moderate manøvreegenskaber og en primær stabilitet lidt under "medium". Den virker som en god platform til de kursister der ikke har for store vanskeligheder med balancen - og bringer man kajakken op på kant, svarer den gradvist mere og mere tilbage og svinger forudsigeligt. Med sænkekølen i vandet tracker den fint godt ligeud.

Etain-test-001.jpg

Umiddelbare "tweaks" der skal laves på Etain 17.3'eren

  • Der skal klæbes skumplader under de indbyggede lårstøtter for at få en mere jævn kontakt-flade på lårene - når det er på plads, er cockpit-komforten ret fint på plads.
  • Den løse "deck pod" på fordækket skal have en fed stribe dobbeltklæbende 3M VHB tape så den bliver siddende i bølger og brænding.
  • En snor i sænkekølen så den kan trækkes ud hvis der sidder sten eller sand i klemme.

Alt i alt en herlig lille kort tur. Det er selvfølgelig langt fra nok til at udforske en ny kajak færdig - men godt at være i gang! Som instruktør ser jeg det som et must at have noget førstehånds erfaring med de kajakker og det grej, jeg forsyner kursisterne med. Og med et ret bredt sortiment af kvalitets-kajakker på kursustraileren er der nok at gå i gang med.

Når der skal opbygges erfaringer, er det jo ingen skade til med klart vejr, højt til himlen, gæs og svaner på træk i solnedgangen, og de første tegn på en sprød isskorpe under opbygning. De sidste par uger har smeltet isen i bund - men måske der er et nyt lag is på vej med den kommende uges frost.

Etain-test-002.jpg

Har du testet en ny kajak for nylig?

Hvad var dit indtryk af den?

Hvad lægger du vægt på at finde ud af, når du prøver en ny kajak?

Del en kommentar her: