Kanoinstruktør

Kanoinstruktør-007

Turkanoen er en verden af muligheder for gode oplevelser - simpel at komme i gang med, men udfordrende at mestre. Siden foråret 2012, har jeg været på uddannelse som kano-instruktør, og i april 2014, efter 2 års mere og mere indgående bekendtskab med kanoen, rundede jeg Instruktør-2 prøven af, på en god blæsende april-dag i selskab med Peter, Kim, Michael, Maria, Robert, Claus Christian (censor) og Martin (prøveleder) fra Kanotur.nu.

Billeder fra prøvedagen


Kanoinstruktør-001.jpg
Kanoen pakkes klar til instruktion og tur

 

Kanoinstruktør-005.jpg
Samarbejdet testes til instruktørprøven, hvor alle var mødt ind med solo-kanoer, men også skulle vise tandem-teknik.

 

Kanoinstruktør-002.jpg
Forårsvejr og perfekte rammer for at vise turkano-teknik. Jævn vind sørgede for at det ikke blev alt for nemt.

 

Kanoinstruktør-004.jpg
Der snakkes kano-udstyr, pakning og trimning af kanoen – over en kop varm kaffe!

 

Kanoinstruktør-006.jpg
Teknikbane – ta’ den både solo og tandem

 

Kanoinstruktør-003.jpg
Der lyttes – udstyrskendskab er en vigtig del af sikker kanopadling.

 

OnAdventure's muligheder for kano-undervisning

Kanoinstruktør-uddannelsen åbner for at undervise på IPP2 og Instruktør-1 niveau. Med andre ord: Hos OnAdventure kan du lære teknikker, padel-tag og sikkerhedsprocedurer til kanopadling på beskyttet vand (å og sø). Niveauerne dækker kanopadling på beskyttet farvand, dvs. på åer og søer - enten som tandempadler (makkerpar) eller solo-padler (1 person i kanoen).

At udvikle og uddanne sig er en løbende proces - nu er der et fartøj mere at skulle vedligeholde færdighederne i, men også en verden af tur-muligheder der ligger åben og klar til at blive udforsket. Sommerens første store projekt bliver en længere familie-kanotur - og træningen til den er allerede godt i gang!

Alle kan da finde ud af at padle en kano, eller hvad?!

Ja, alle kan lære få en kano til at flytte sig fremad - forskellen er, om det sker sikkert og effektivt - og om du kan bevare kontrollen over kanoen, og kender dens muligheder og begrænsninger.

Gå ikke glip af de oplevelser der venter, ved at padle en kvalitetskano med en god træpadel - tandem, med en makker. Eller sol, hvor DU er styrmanden, og hvor det er din teknik der er afgørende.

Lær sikkerhedsprocedurerne og træn dem - i realistiske forhold. En kano er et fantastisk godt fartøj når du padler - men kan være en stor udfordring når du ligger i vandet og skal redde dig selv op i den. Netop derfor skal du udvikle din padle-teknik og sikkerhed i kanoen.

Vil du være en bedre kanopadler? 

Kontakt OnAdventure og fortæl om dine ønsker.

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk