Kanoinstruktør

Kanoinstruktør-007

Turkanoen er en verden af muligheder for gode oplevelser - simpel at komme i gang med, men udfordrende at mestre. Siden foråret 2012, har jeg været på uddannelse som kano-instruktør, og i april 2014, efter 2 års mere og mere indgående bekendtskab med kanoen, rundede jeg Instruktør-2 prøven af, på en god blæsende april-dag i selskab med Peter, Kim, Michael, Maria, Robert, Claus Christian (censor) og Martin (prøveleder) fra Kanotur.nu.

Billeder fra prøvedagen


Kanoinstruktør-001.jpg
Kanoen pakkes klar til instruktion og tur

 

Kanoinstruktør-005.jpg
Samarbejdet testes til instruktørprøven, hvor alle var mødt ind med solo-kanoer, men også skulle vise tandem-teknik.

 

Kanoinstruktør-002.jpg
Forårsvejr og perfekte rammer for at vise turkano-teknik. Jævn vind sørgede for at det ikke blev alt for nemt.

 

Kanoinstruktør-004.jpg
Der snakkes kano-udstyr, pakning og trimning af kanoen – over en kop varm kaffe!

 

Kanoinstruktør-006.jpg
Teknikbane – ta’ den både solo og tandem

 

Kanoinstruktør-003.jpg
Der lyttes – udstyrskendskab er en vigtig del af sikker kanopadling.

 

OnAdventure's muligheder for kano-undervisning

Kanoinstruktør-uddannelsen åbner for at undervise på IPP2 og Instruktør-1 niveau. Med andre ord: Hos OnAdventure kan du lære teknikker, padel-tag og sikkerhedsprocedurer til kanopadling på beskyttet vand (å og sø). Niveauerne dækker kanopadling på beskyttet farvand, dvs. på åer og søer - enten som tandempadler (makkerpar) eller solo-padler (1 person i kanoen).

At udvikle og uddanne sig er en løbende proces - nu er der et fartøj mere at skulle vedligeholde færdighederne i, men også en verden af tur-muligheder der ligger åben og klar til at blive udforsket. Sommerens første store projekt bliver en længere familie-kanotur - og træningen til den er allerede godt i gang!

Alle kan da finde ud af at padle en kano, eller hvad?!

Ja, alle kan lære få en kano til at flytte sig fremad - forskellen er, om det sker sikkert og effektivt - og om du kan bevare kontrollen over kanoen, og kender dens muligheder og begrænsninger.

Gå ikke glip af de oplevelser der venter, ved at padle en kvalitetskano med en god træpadel - tandem, med en makker. Eller sol, hvor DU er styrmanden, og hvor det er din teknik der er afgørende.

Lær sikkerhedsprocedurerne og træn dem - i realistiske forhold. En kano er et fantastisk godt fartøj når du padler - men kan være en stor udfordring når du ligger i vandet og skal redde dig selv op i den. Netop derfor skal du udvikle din padle-teknik og sikkerhed i kanoen.

Vil du være en bedre kanopadler? 

Kontakt OnAdventure og fortæl om dine ønsker.