Kan du lave en grønlændervending?

Frederikshavn-Rullekursus

Lørdag 30. november fik Frederikshavn Kajakklub første af tre rullekurser, hvor OnAdventure var på besøg i klubbens svømmehalstid og leverede instruktion og rullekajakker. Deltagerne mødte op ved halv ni tiden,  og alle gav en hånd med at bære kajakker ind i svømmehallen (klub-kajakker + 2 Tahe Greenland rullekajakker fra OnAdventure's trailer).

Omklædt med våddragter på, fik vi startet op med en snak om målet med at lære et kajakrul. Vi lagde ud med en snak om "hvorfor lære at rulle" - og der kom der flere gode overvejelser fra kursisterne på det: 

  • Fordi man som kajakroere ofte får spørgsmålet "kan du så lave en grønlændervending?"
  • For at få bedre føling og kontrol med kajakken.
  • For at opnå større sikkerhed på kajaktur.
  • For at kunne lege og udfordre sig selv mere,
  • For at undgå svømmeturene 

Fokus og progression

Det var startskuddet til at sætte fokus for dagen - nemlig at lære et rul ved at bygge det op på en forståelse af del-elementerne og en trin-for-trin progression frem mod det færdige rul. En hurtig forevisning, og en snak om hvordan man effektivt arbejder sammen i makkerpar, så var deltagerne i gang med øvelserne og læringen, og der blev gået til vaflerne!

Der blev tid til en enkelt midtvejs-pause, hvor vi fik sat perspektiver på, for eksempel, at et godt bagudlænet rul åbner op for det næste rul i det grønlandske rulle-repetoire. Blandt andet derfor, er det vigtigt at have fokus på den gode teknik frem for et rul der kun lykkes med rå power.

De fleste begyndere, nåede i løbet af dagen frem til løsningen på den første udfordring: At rulle kajakken med en paddlefloat på hånden. Næste gang er vi klar til at sætte pagajen på, og bygge det færdige rul op. Jeg har 2 sessions mere med Frederikshavnerne, og der skal nok komme nogle gode rullesuccess'er ud af - både de første og de mere avancerede rul.  

Vil du lære det gode rul?

Så kig på OnAdventure's rullekurser, eller kontakt mig for at høre om mulighederne for et kursus i din klub.