Om IPP4 Prøven

Til denne IPP 4 havkajak prøve testes du i at færdes sikkert og forsvarligt på åbent hav, ved strømsteder og i tidevandsstrøm. Du testes i at kunne forudsige håndtere de forhindringer, problemer og redningssituationer der kan forekomme i IPP 4 forhold. For at bestå en IPP 4 prøve er det centralt, at du udviser ansvars- og gruppebevidsthed og har overskud til at kunne fungere som turleder i IPP 4 forhold.

Her finder du en mere detaljeret beskrivelse af DKFs uddannelsesniveauer: Link til IPP 1-5 niveaubeskrivelser.

IPP4 Prøvens Indhold

Prøven afholdes over to sammenhængende dage. På dag 1 skal du være klar til at tage på vandet kl. 08.00 på en lokalitet, der meldes ud dagen inden. Som udgangspunkt er det Esbjerg Havn, men det kan potentielt være alt fra Vejers i nord til Sylt i syd alt efter vind og vejr, da det er afgørende at have de optimale IPP4 forhold.

Om eftermiddagen på dag 1 gennemføres en individuel mundtlig teoriprøve (samlet varighed ca. 35 minutter incl. 20 min. forberedelse). Denne afholdes som udgangspunkt på Danhostel EsbjergHer er der også mulighed for at tilkøbe overnatning hvis du ønsker dette (pris ca. 800 kr for enkeltværelse + morgenmad pr. døgn). Du er selv ansvarlig for at arrangere din overnatning og forplejning på prøveweekenden.

Deltagerforudsætninger

IPP4 Prøven er for dig der har trænet op til niveauet, og har erfaring og færdigheder til at ro komfortabelt i forhold svarende til IPP4: 9-11 m/s vind, tidevand og åbne kyster. Du skal have viden om risikovurdering og turplanlægning i områder med tidevand og strøm. Denne erfaring kan du opnå som deltager OnAdventure's IPP4 Uddannelse - eller gennem træning og undervisning i andre sammenhænge.

Du skal have erfaring med at ro længere dagsture (25+ km), og dit rul skal fungere til begge sider, også ved uforberedte kæntringer. Du skal have påklædning til at træne i koldt vand og koldt vejr.

IPP4-prøven stiller krav til din fysik: Du skal ikke være elite-trænet, men der bliver elementer af fysisk krævende arbejde, med tur-roning i vind og bølger, og med rul, redninger og andre øvelser i krævende vand. Du skal have udholdenhed og styrke til at arbejde solidt i to dages prøve.

Praktiske detaljer

Indkvartering i Esbjerg bliver på Danhostel Esbjerg, Esbjerg Camping eller tilsvarende steder, som giver komfortabel, prisbillig overnatning. Du er selv ansvarlig for din indkvartering og forplejning.

Reservedato: Hvis vejret på den primære prøvedato ikke er gunstigt (f.eks. hvis der er for svag vind og ingen bølger begge dage), bliver prøven udskudt til den planlagte reservedato. Hvis det sker, får du besked om det senest 2 dage før prøvestart.

Prisen inkluderer prøvedeltagelse på/ved vandet. Du skal selv betale din transport, overnatning og mad.

IPP4 Licens: Består du prøven, kan du efterfølgende bestille en IPP4-licens. Licensprisen er kr. 210,-  og går ubeskåret videre til DKF.

Betaling reserveres på dit betalingskort ved tilmelding, men trækkes først den dag prøven starter, så vi ved at prøven kører i det aktuelle vejr. Tilmeldingen bliver bindende 4 uger før prøven starter, som anført i OnAdventure's almindelige handelsbetingelser.  

Holdstørrelse er max. 8 deltagere.

Hold og Datoer

Ventelister: Tilmeldingen er kun åben i en begrænset periode, og lukker så snart alle pladserne er booket. Derefter kan du melde dig på ventelisten, og få information om kommende hold - helt uforpligtende!

Tilmeld nu - betal senere: Når du tilmelder dig, indtaster du dine kortoplysninger, men beløbet trækkes først på start-dagen for prøven, så vi er sikre på at vejrforholdene tillader at prøven kører.

FAQ

Ofte Stillede Spørgsmål

Om IPP4 Havkajak Prøven hos OnAdventure

Det er ikke et krav at du har været på IPP4-kursus - du kan tilmelde dig og træne op på egen hånd, hvis du er grundig og ihærdig. Hvis du gør det, skal du forvente at eksaminator og censor spørger ind til hvordan du har opnået de relevante erfaringer.

Prøver kan blive aflyst på grund af vejret. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt at lave betalingen før vi er sikre på at prøven kan gennemføres, og det ved vi først 2-3 dage før prøvestart.

Hvis vejret ikke er godt nok, så træder en eventuel reservedato i kraft, så den skal du også reservere, og din betaling er også bindende for din plads på reservedatoen.

Hvis hverken primær- eller reservedato giver brugbare prøveforhold, forlader betalingen aldrig din bankkonto.

Ja: Betaling pr. faktura og EAN er muligt, hvis en klub, virksomhed eller arbejdsgiver skal betale dit kursus. Kontakt Tue for detaljer, så får du et tilmeldingslink der springer betalingstrinnet over.

Til IPP4-prøver skal vi teste og evaluere deltagernes egenfærdigheder over to sammenhængende dage, i realistiske vandforhold. Vandforholdene er en blanding af fladt vand, strøm, tidevand og vind/bølger, svarende til hvad vi vil finde ved 9-11 m/s vind på åbne danske kyster.

Vi er parat til at køre et stykke efter brugbare vandforhold: En IPP4-prøve kan således bestå af eksempelvis én dag i Esbjerg, og én dag i Lillebælt.

Prøven kan blive aflyst hvis ingen af prøvedagene giver os nogle timer med vind og bølger indenfor niveauet. For at øge chancen for at prøven bliver gennemført, har vi placeret en reservedato 2-4 uger efter det primære prøvetidspunkt.

Ja! Hvis du har spørgsmål om IPP4 prøven efter at have læst siden her, er du velkommen til at kontakte mig og få svar: Skriv en email eller ring på 6133 5015.