Dagens menu: Skræddersyet IPP4 Surf

IPP4-Surf-Skræddersyet-001

Dagens skræddersyede kajakkursus var med Jacob i Løkken.

Jacob træner til IPP4 niveauet, og med en grundig tilgang til at blive sikker på niveauet inden en prøve, ville han gerne udfordres og udvikles i bølger. Jacob havde været på IPP4 kursus og har allerede et solidt niveau - med et stærkt rul: Et perfekt fundament til at bygge videre på surf i større og mere krævende bølger.

Vi havde udsigt til 2 meter dønning på hvad mange måske vil kalde endnu en kold sommerdag (jeg ser mere en ideel surf-sommer for mig, med alle de gode bølger). Vi mødtes på stranden i Løkken først på eftermiddagen, og fik en snak om Jacobs ønsker for dagen, og hvordan det kunne bygges op med dagens surf-forhold. Derefter på vandet, hvor de første "runs" gav en hurtig pejling på en progression ud i større bølger, hvor rullet blev testet, og vi blev mindet om vigtigheden af rigtig placering i forhold til andre kajakroere.

IPP4-Surf-Skræddersyet-002.png
Prognose: magicseaweed.com

Der var nok at holde øje med på vandet: Kitesurfere, padelsurfere, surfskole, og dagens nyhed: Jetski (forestil jer at dele surfzonen med en nærgående motocrosser på vandet iført fullfacehjelm og nakkekrave og en stinkende totakts-motor...hmmm). Kort pause på land, så gik vi længere ud i surfzonen og fandt de store dønninger "bagved", hvor der var masser af plads til at manøvrere og mærke rytmen i bølgerne. Her lykkedes det at få et par virkelig konge surfture på store dønninger - dagens bedste surfture, inden vi igen havnede i de brækkende bølger og blev spulet et par gange på vej op på stranden.

Der kunne uden problemer findes "testing conditions" i dag - og med pålandsvind, varmt vand og solskin var konsekvenserne overskuelige, og der kunne arbejdes med alt fra de helt små og overkommelige 20 cm bølger, til 2 meter "kasser", inden for få minutters ro-afstand.

Tilbage i land, smil fra øre til øre - fik vi en snak om bølger, vind og IPP4 niveauet generelt.

En god dag - der viser hvor langt meget man kan nå på kort tid når forholdene er rigtige til det.

Tak for turen Jacob!

Har du fundet en fejl?

Er der noget på siden her som ikke er i orden? Uanset hvor småt eller stort: Hvis der er noget jeg kan rette, vil jeg gerne vide det. Klik her for at sende en besked om det.

Har du ubesvarede spørgsmål?

Skriv mig en email og fortæl hvad jeg kan hjælpe med. Jeg vil gerne høre din feedback, og alle spørgsmål besvares naturligvis fortroligt. Skriv til mig på tue@onadventure.dk